Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HMNK Rijeka podigla trofej prvaka u Splitu

Posljednje kolo 1. HMNL odigralo se ovog vikenda, a čast da na spuste zastor drugoligaškog futsal nadmetanja dobili su najtrofejniji hrvatski futsal klub Split, te ovogodišnji prvak, HMNK Rijeka.

Preostalo je još odigrati doigravanje za drugu ekipu koja će sljedeće sezone igrati SuperSport HMNL, u kojem će sudjelovati netko iz četverolista vinkovačke Aurelije, Nove Gradiške, splitskog Universitasa te ekipe koja je završila na 9. mjestu prvoligaške ljestvice, Vrgorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je naslov prvaka osigurala pobjedom protiv vinkovačke Aurelije prije dva tjedna, da bi u međuvremenu preskočila prvenstveno kolo zbog toga što ekipa iz Slavonskog Broda, Brod 035, u Rijeku nije niti doputovala!

Drugi dio polusezone obilježila su ovakva i slična odustajanja, poput onog MNK Gorice koja je odigrala tek dva prvenstvena kola i odustala od nastavka natjecanja, no to nije omelo Riječane da dominantno prođu drugoligaškom karavanom.

Današnji poraz od Splita rezultatom 3:0 bez prvotimaca Roberta Grbića, Luke Sutona i vratara Carla Berkovića prvi je ovosezonski, čime su zaokružili sjajnu sezonu u kojoj su upisali 14 pobjeda, 2 remija i 1 poraz, uz konačnu gol razliku od +51.

Ako za čime u ovoj sezoni i imaju žaliti, to eventualno može biti hrvatski Kup u kojem su porazom od Šibenika 1983 ostali bez plasmana na Final 8 u kojem bi zasigurno imali što za reći i pokazati ekipama iz najvišeg ranga.

No, priliku za to imat će za nekoliko mjeseci kad će postati dio SuperSport HMNL-a uz dubrovački Square, Futsal Pulu, zagrebački Dinamo, omiški Olmissum, makarsko Novo Vrijeme, splitsku Torcidu, šibensku Crnicu, Osijek, što će zasigurno u velikom broju privući riječke zaljubljenike u futsal i one koji će to tek postati, a najgledaniji dvoranski sport u Hrvatskoj dobiti još jedno mjesto na kojem će se odigravati epski dvoboji.

Trofej prvaka su u Rijeku 3 godine nakon osnivanja kluba od strane predsjednika Vedrana Freliha donijeli trener Duje Maretić te sljedeći igrači: vratari Carlo Berković, Antonio Grlj, Leon Negovetić i Ante Ožbolt te igrači u polju, kapetan Kristian Cianci, Wesley Estevao Dos Santos, Alen Fetić, Robert Grbić, Elvir Husarić, Filip Kamauli, David Lučić, Deni Manestar, Mihael Matijević, Nino Mohorovičić, Dino Murtić, Ivan Petrović, Loren Radić, Miloš Radujković, Dalibor Radusin, Luka Suton, Dario Štanfel i Boris Tomić.

Najbolji strijelac ekipe i zasigurno najbolji igrač lige bio je slovenski futsal reprezentativac Alen Fetić koji je postigao 24 prvenstvena zgoditka, a među najboljim strijelcima bili su još i Luka Suton sa 14 te Elvir Husarić s 13 pogodaka.

Komentari

Povezano