Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HMNK Rijeka preokretom u sjajnoj atmosferi do prvog mjesta

Pravi, napeti i električni derbi odigrali su HMNK Rijeka i vinkovačka Futsal Aurelia na Trsatu u legendarnoj Dvorani mladosti, pred ispunjenom tribinom i bučnom podrškom domaće publike kojima se na trenutke priključivala i mala, ali glasna skupina gostujućih navijača.

Vinkovčani su pokazali zašto su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali stopostotni učinak, orijentiravši se u prvom dijelu na kontranapade i prilike iz prekida, uz sjajne bravure vratara Tina Ujevića (slavni hrvatski pjesnik trebao bi uskoro imati i konkurenciju).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su tako iz jednog kontranapada gosti u 7. minuti preko Dogana, a nakon nekoliko prilika Riječana i čarki između igrača obiju ekipa, pri čemu je čak i gostujući trener Kristian Šoštar požutio, u 18. minuti gosti stižu i do 2:0 pogotkom Brazilca Caija.

Kad se činilo da će se s tim rezultatom otići na odmor, Manestar je iz jedne gužve ispred gola uspio ugurati loptu u gol i smanjiti na 1:2.

Nastavili su igrači trenera Duje Maretića tamo gdje su stali, i već nakon 40 sekundi drugog poluvremena stigli do izjednačenja, kad je nakon sjajnog driblinga Alena Fetića uz aut liniju na drugoj vratnici dobro reagirao Matijević i zabio za 2:2.

Na krilima dobrih nekoliko minuta i raspjevanih tribina, Riječani već u 24. minuti stižu do preokreta, a kratku povratnu loptu gostujuće obrane krade Alen Fetić i zabija svoj prvi pogodak večeri.

Rezultat je do samog kraja bio 3:2 zahvaljujući briljantnim vratarima Berkoviću i Ujeviću, a u 37. minuti je nakon crvenog kartona za goste zbog zaustavljanja igrača u izglednoj situaciji za postizanje pogodaka, Fetić bio precizan za 4:2 i u tom trenutku, činilo se, razrješenja pitanja o konačnom pobjedniku.

Ipak, da završnica ipak bude neizvjesna pobrinuo se igrač domaćih Radujković koji nes(p)retno loptu posprema u vlastitu mrežu već u sljedećem napadu, pa se s rezultatom 4:3 otišlo u posljednjih 3 minute.

Gol Alena Fetića za 4:2

Vinkovčani su pokušali s igračem golmanom, igrači Rijeke imali su prilike u nekoliko navrata gađati prazna vrata no nisu bili precizni, iako se među strijelce pokušavao upisati i sjajni vratar Carlo Berković kojem nije bilo strano loptu s vlastite polovice donijeti do protivničkog gola.

Na kraju su domaći izdržali pritisak gostiju i s vlastitim navijačima proslavili skok na prvo mjesto nakon 7 kola s bodom prednosti ispred Aurelije.

U ostalim susretima, Jezera su slavila protiv Novog Marofa s 8:1, dok je Nova Gradiška bila bolja od Splita sa 7:2. Gorica i Šibenik 1983 te Universitas i Brod 035 igraju u nedjelju, a sljedećeg vikenda Riječani putuju u Slavonski Brod.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano