Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HNL vraća pravilo kojeg nije bilo od 2020. godine

Četiri pune sezone SuperSport HNL igrao se kao liga iz koje ispada samo posljednjeplasirana ekipa, što je borbu za opstanak učinilo nezanimljivom u svim sezonama osim u 2022./2023. kad su borbu do samog kraja vodili Šibenik i Gorica.

Ipak, HNS je za sljedeću sezonu odlučio vratiti staro pravilo i uvesti doigravanje između devetoplasirane ekipe HNL-a te drugolasirane ekipe 1. NL, kako bi povećao napetost u borbi za opstanak i učinio samu završnicu prvenstva nešto zanimljivijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je to odluka s obzirom da se pokazalo kako su poneki drugoligaši prethodnih godina imali velikih problema biti kompetitivni u najjačem rangu, poput Hrvatskog Dragovoljca koji je u dvije sezone postao i trećeligašem ili Rudeša, koji je za malo ostvario najlošiji bodovni saldo otkako je samostalne lige.

Bilo kako bilo, nakon 36 kola HNL-a i 33 kola 1. NL, devetoplasirana ekipa HNL-a i drugoplasirana ekipa 1. NL igrat će dvije utakmice, svaka na svojem terenu, nakon kojih će pobjednik postati novi sudionik najjačeg ranga hrvatskog nogometa.

Komentari

Povezano