Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HNS je odlučio povećati naknade sucima

Iza nas je uzbuljiva sezona HNL-a u kojoj smo imali zanimljivu utrku za naslov, ali godinu su opet obilježile sudačke afere. Ove godine se desilo i curenje VAR snimki koje je dodatno pokazalo koliko su domaći suci loši, a na kraju je smijenjen Bruno Marić.

Nakon “VAR leaks” afere je savez kazao kako će zaposliti tim stručnjaka koji će objasniti sve sudačke odluke koje su se pronašle u objavljenim snimkama iz VAR sobe. To naravno nismo dobili, a sada je HNS napravio još jedan potez koji će “oduševiti” pratitelje HNL-a i nižih hrvatskih liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, HNS je oldučio povećati naknade sucima. Od sada će na HNL utakmicama glavni sudac dobiti po 700 eura, pomoćnici po 300 te četvrti sudac 140 eura. Delegat i kontrolor suđenja imaju po 200 eura, VAR sudac 350 te AVAR 180 eura.

Iznos novih plaća sudaca za prve četiri lige u Hrvatskoj, Izvor: HNS

Do sada su glavni suci zarađivali 200 eura manje, odnosno 500 eura. Pomoćni suci bi dobili 280 eura, a isti iznos je imao i VAR sudac. O detaljima starih iznosa plaća za sve suce, pogledajte ovaj autorski tekst na našem portalu.

Plaće sucima za Kup, Izvor: HNS
Komentari

Povezano