Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Petkovića

Ne jenjava drama u trokutu Robert JarniBruno Petković – Hrvatski nogometni savez koja je pokrenuta nakon izjave Jarnija kako će u večerašnjem susretu Konferencijske lige između španjolskog Betisa i zagrebačkog Dinama navijati za seviljski klub koji je predstavljao za vrijeme igračke karijere.

HNS je jutros jednoglasnom odlukom dužnosti razriješio dosadašnjeg izbornika U17 reprezentacije Hrvatske Roberta Jarnija, a sada su odlučili i reagirati na izjave Dinamova napadača koji je upitan za reakciju na Jarnijev stav na press konferencije rekao kako je Jarni “klaun”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojim su stranicama iz HNS-a naveli, citiramo:

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.

Savez je utvrdio kako je Petković prekršio navedeni kodeks kada je Jarnija nazvao, “umjetnikom čija je umjetnost potaknuti gledatelje na razmišljanje, na čuđenje ili nasmijati ih” kako hrvatska wikipedia definira pojam klauna. Ostaje nam za vidjeti kako će i u kojoj mjeri HNS-ov disciplinski sud kazniti hrvatskog reprezentativca.

Postupak je pokrenut zahvaljujući članu nadzornog odbora Mosora Marija Lolić, ujedno i predsjednika MO Žrnovnica, koji je Petkovića prijavio Disciplinskoj komisiji HNS-a.

Komentari

Povezano