Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HNS se oglasio povodom slučaja Vušković: “Svim srcem stojimo uz Marija”

Dvodnevno suđenje hrvatskom nogometašu Mariju Vuškoviću optuženom za korištenje dopinga danas je završeno. Branič njemačkog drugoligaša HSV-a u srijedu je oko 16:30 napustio Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei, a sportski direktor njegova kluba Jonas Boldt pretpostavlja da će odluka biti donesena prije iduće nogometne sezone, odnosno najkasnije do početka kolovoza.

Hajduk, Vuškovićev bivši klub, jučer je iskazao podršku, a danas je isto učinio Hrvatski nogometni savez: “Hrvatski nogometni savez svim srcem stoji uz Marija Vuškovića da dokaže svoju nevinost pred CAS-om i tako zaštiti svoju karijeru i ugled”, stoji u objavi HNS-a na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. proglasio je Vuškovića krivim za korištenje dopinga te ga suspendirao na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, dok su Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražili povećanje suspenzije s dvije na četiri godine.

HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. S klubom iz Hamburga ima ugovor do 2025. godine, a brojni suigrači te navijači su mu iskazali podršku otkako je suspendiran. Osim toga, Vušković ima 15 nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Komentari

Povezano