Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hoće li hrvatski suci napokon napraviti korak naprijed?

Nažalost, vrlo dobro smo upoznati problemima hrvatskih sudaca. Hrvatska do sada nijednom nije imala suca na Europskim prvenstvima, a da je bio u ulozi glavnog suca.

Jedini sudac koji je imao neku ulogu u elitnom europskom reprezentativnom natjecanju je Ivan Bebek, međutim bio je 4. sudac na EURO 2008 u susretu grupne faze između Grčke i Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sudac je bio na dokumentarcu “Les Arbites” kojeg su snimali dva Francuza kako bi opisala život sudaca. UEFA im je ustupila snimke razgovora sudaca tijekom susreta, a sve je to napravljeno kako bi se javnosti pokazalo pod kakvim pritiskom su suci u svojim ulogama.

Bebek se i nije baš proslavio s obzirom na to da je glavni sudac Massimo Busacca bio ljut na njegove primjedbe, a ticale su se nevremena koje se sprema, na što mu je Massimo odbrusio “To nije moj problem! Ivane, ušuti!“. Bebek je opet pokušao upozoriti te je rekao “OK, ali samo da budemo spremni“. Već vidno nervozni Massimo mu je uzvratio sa “Koncentriraj se, Ivane, molim te! Koncentriraj se!

Bebek upozorava glavnog suca na oluju koja se sprema kod 0:57

Hoće li Hrvatska imati svog glavnog suca na predstojećem EURO 2024? Prvu šansu za dokazivanje imaju Duje Strukan i Dario Bel koji su delegirani za dvoboje prvog kola EURO kvalifikacija.

Strukan će suditi susret Skupine A između Škotske i Cipra koji je na rasporedu ove subote od 15 sati na Hampden Parku. U tom susretu će mu pomagati Bojan Zobenica, Alen Jakšić i Igor Pajač dok su za VAR zaduženi Ivan Bebek i Fran Jović. Kontrolor suđenja je Poljak Tomasz Mikulski dok je delegat Mark Bos iz Nizozemske.

Istog dana, od 20:45, Bel će suditi susret skupine I između Andore i Rumunjske. Pomoćnici će mu biti Goran Pataki, Kruno Šarić i Ante Čuljak dok će u VAR sobi biti Talijani Paolo Valeri i Daniele Doveri. Kontrolirati će ih Carlos Clos Gómez iz Španjolske, a delegat će biti Claude Kremer iz Luksemburga.

Komentari

Povezano