Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Holger Rune u fantastičnom meču prošao u četvrtfinale

Drugi Grand Slam sezone ušao je u drugi tjedan. Danas je jedini naš predstavnik bio Dino Prižmić u juniorskoj konkurenciji koji je prošao u treće kolo, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Ostali smo bez posljednje Hrvatice u ždrijebu nakon što je Zadranka Bernarda Pera koja igra pod američkom zastavom ispala od Ons Jabeur.

U muškoj konkurenciji prvi meč dana bio je onaj između Čileanca Nicolasa Jarryja i četvrtog tenisača svijeta Caspera Ruuda. Jarry je u sva tri seta bio blizu, ali je Ruud dobio sve ključne poene i na kraju odnio pobjedu 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu smo vidjeli po jedan break sa svake strane pa se otišlo u tie-break. Tamo Ruud ostaje smireniji i sa 7:3 uzima prvi set.

Druga dva seta donijela su isti scenarij. Egal do rezultata 5:5 kada Ruud uzima servis Jarryju nakon čega mirno servira prvo za set, a onda za četvrtfinale.

Nakon njih na teren su izašli Holger Rune i Francisco Cerundolo. U jednom od najboljih mečeva turnira na kraju je nakon pet setova slavio.

Prvi set bio je u egalu sve do rezultata 3:3 u tie-breaku kada Rune s četiri uzastopna poena uzima set. U drugom setu Cerundolo je jednom oduzeo servis šestom igraču svijeta i mirno održao tu prednost.

Rune je u trećem setu pri rezultatu 5:4 oduzeo servis Cerundolu s nekoliko odličnih reterna i poveo 2-1 u setovima. Četvrti set prošao je u potpunosti u znaku Argentinca koji je brzo poveo 4:0. Do kraja seta je još jednom oduzeo servis Dancu i sa 6:1 odveo meč u odlučujući set.

Tamo su oba tenisača mirno držala svoj servis do rezultata 4:3 za Cerundola kada Argentinac dolazi do tri vezane break lopte. Rune je to uspio preživjeti i s nekoliko odličnih poena izjednačio na 4:4. Idući gem Rune oduzima servis Cerundolu i dolazi u priliku odservirati za četvrtfinale.

No, Rune kao da je ostao bez snage i Cerundolo spašava meč. Nakon toga obojica zadržavaju svoj servis i odlazi se u super tie-break.

Tamo je prvi prednost ostvario Cerundolo koji je poveo 5:3, ali se Rune brzo vratio na 5:5. Pri rezultatu 7:7 Rune uzima tri poena u nizu te upisuje veliku pobjedu. Cerundolo je odigrao sjajan meč, ali nije iskoristio prilike i Rune je zakazao meč s Ruudom.

Što se ženskog dijela tiče tamo su sve favoritkinje sigurno prošle dalje. Jabeur je od početka uspostavila dominaciju i brzo povela 3:0. Tu prednost je održala do kraja seta kojeg je uzela sa 6:3. Dominacija se nastavila i u drugom setu kojeg je Tunižanka uzela sa 6:1. Zanimljivo, Pera u cijelom meču nije osvojila nijedan gem na vlastitom servisu.

Meč dana odigrale su Sara Sorribes Tormo i Beatriz Haddad Maia čiji je meč trajao tek nešto manje od četiri sata. Na kraju je Haddad Maia uspjela nakon tri teška seta ući u svoje prvo Grand Slam četvrtfinale.

U prvom setu Haddad Maia je povela 5:2, ali Španjolka se nije predavala i uspjela je set odvući u tie-break. Tamo je nastavila s dobrom igrom i sa 7:3 povela u setovima.

Sorribes Tormo je prenijela dobru igru i u drugi set gdje je brzo povela 3:0. Ipak, tada se gasi, a Haddad Maia kreće igrati odlično i uzima šest gemova u nizu te samim time i set.

U trećem setu prava drama. Haddad Maia je pri rezultatu 5:4 imala priliku odservirati za meč. Ipak, borbena Španjolka joj je uspjela oduzeti servis samo bi Haddad Maia odmah uzvratila uslugu i ponovno došla na jedan servis gem od četvrtfinala. Ovoga puta ruka nije zadrhtala i Brazilka je uspjela ući u četvrtfinale.

Zadnji meč ženskog dijela turnira u popodnevnom programu bio je onaj između Coco Gauff i Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove. Slovakinja je u prvom setu pružala dobar otpor, dok je u drugom ostala bez snage pa je prošlogodišnja finalistica na kraju bez prevelikih poteškoća prošla dalje.

U prvom setu ključan je bio break pri rezultatu 5:5 nakon čega je Gauff mirno odservirala za set. U nastavku je Gauff kod rezultata 2:2 zaredala četiri gema i tako rezervirala kartu za četvrtfinale gdje ju vjerojatno čeka dvoboj s Igom Świątek.

Naš jedini predstavnik danas Dino Prižmić uvjerljivo je prošao u treće kolo juniorskog Roland Garrosa. U dva brza seta svladao je Japanca Hayato Matsuoku.

Prvi set Prižmić je bez imalo problema uzeo sa 6:1, dok je drugi nakon sitnih poteškoća ipak uzeo set sa 6:3. U osmini finala mladi Hrvat igrat će protiv češkog predstavnika Maxima Mrve.

Komentari

Povezano