Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Holiday i Giannis ispisali povijest NBA lige

Košarkaši Milwaukee Bucksa su sinoć na gostovanju u Gainbridge Fieldhouseu u Indianapolisu svladali Indiana Pacerse rezultatom 149:136 čime su dodatno poboljšali najbolji omjer lige na 55-21.

Bila je ovo jedna od najefikasnijih utakmica sezone, a u njoj su povijest ispisali razigravač Bucksa Jrue Holiday i jedan od najdominantnijih košarkaša današnjice Giannis Antetokounmpo. Holiday je sinoć postavio novi rekord karijere s 51 postignutim poenom (20/30 iz igre, 8/10 slobodna bacanja), a tom je učinku pridodao 8 skokova i 8 asistencija. Njegov suigrač i dvostruki MVP Antetokounmpo je upisao monstruozni “triple-double” učinak od 38 poena (14/18 iz igre, 10/14 slobodna bacanja), 17 skokova i 12 asistencija. Obojica su do tih brojki stigli za samo 32 minute na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi su tako postali prva NBA franšiza u povijesti koja je u istoj utakmici imala jednog igrača koji je postigao 50 ili više poena te jednog igrača koji je zabilježio “triple-double” učinak uz 35 ili više postignutih poena.

Samo su tri para suigrača u jednoj NBA utakmici kombinirano ubacila 85 ili više poena, uhvatila 25 ili više skokova te podijelila 20 ili više asistencija. Uz Holidaya i Antetokounmpa, to su uspjeli samo Wilt Chamberlain i Guy Rodgers 1962. te Elgin Baylor i Wilt Chamberlain 1969. godine.

Komentari

Povezano