Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Howe: “Nitko me nije zvao da budem izbornik”, Shearer: “To je problem”

Nakon odlaska Garetha Southgatea s klupe engleske reprezentacije jedan od glavnih kandidata za tu poziciju je prema kladionicama bio trener Newcastlea, Eddie Howe. Međutim, Howe je dao zanimljivu izjavu za medije.

Nitko me nije pitao da budem izbornik. Poziv iz saveza nisam dobio. Engleska reprezentacija će sama analizirati svoje procese i što im je bitno za uspjeh, a moj fokus je isključivo Newcastle. Na ovoj razini nogometa ne mogu svoju koncentraciju preseliti na nešto van klupskih obaveza jer ako nisi na 100% brzo propadaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Eddie Howe

Howe je izjavio i da mu je želja da Englesku vodi engleski izbornik, ali je isto tako nahvalio Thomasa Tuchela kao izuzetnog trenera. Howe je kratko i radio s Tuchelom te je rekao da se nada kako će Nijemac odvesti Englesku do uspjeha.

Međutim, Howeovu izjavu su mnogi protumačili kao problematičnu za engleski nogomet, a jedan od takvih je i legendarni Alan Shearer.

Moramo se zapitati u kakvom je stanju engleski nogomet i što savez misli o domaćim trenerima, ako jedan od trenutno najboljih nije bio niti u užoj selekciji kandidata.

Alan Shearer

Uz Shearera, iznenađen tom činjenicom je i trener Evertona Sean Dyche pa je tako postavljanje Tuchela na poziciju izbornika u engleskoj nogometnoj javnosti i dalje tema rasprave.

Komentari

Povezano