Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrgoviću oduzeta prilika da se bori protiv Usyka

Dogovoreni meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja koji je čekao cijeli svijet je nedavno otkazan. Tko je kriv za čitavu situaciju je predmet diskusije, no oba boksača se moraju boriti protiv nekoga. U slučaju Furya možda i nije tako jer ne znamo tko će biti njegov sljedeći izazivač i hoće li se Fury uopće više ikada boriti protiv nekoga.

Usyk pak ne razmišlja još o mirovini, a njegov sljedeći protivnik je nositelj WBA regular pojasa, Daniel Dubois. Započeti pregovori oko meča s Duboisuom ujedno znače i da Filip Hrgović kao IBF-ov prvi izazivač neće dobiti priliku boriti se protiv Usyka. Naime, organiizacije WBA, IBF i WBO čiji je privremeni prvak Joe Joyce, su se dogovorile kako će Dubois biti taj koji dobiva prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je bio možda i nikad bliže potencijalnoj borbi za nsaslov svjetskog prvaka jer je Dubois bio ozlijeđen. U 12. mjesecu je na onom eventu na kojem je Fury savladao Chisoru, Dubois bio bolji od Kevina Lerena. Međutim, nakon meča smo saznali da je Dubois ozlijedio koljeno i da je pitanje kada će se oporaviti.

Dubois ipak računa da će do ljeta ove godine biti spreman, a taj termin traži i Usyk. Hrgoviću bi se otvorila prilika ukoliko oporavak i priprema Duboisa ne bude išla po planu. No, teško je za vjerovati da će Dubois odbiti ovu priliku pa čak i ako osjeti da neće biti sto posto spreman. Prilika protiv Usyka se ne propušta.

Komentari

Povezano