Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvace uz trogodak Smojvira napunile mrežu Marsonije

Usred reprezentativne stanke vidjeli smo bogat program u SuperSport 2. NL s čak pet utakmica osmog kola u istom terminu. Hrvace i Marsonia te Dugo Selo i Radnik odigrali su susrete koji su otišli na stranu domaćina, dok su gosti bolje prolazili na utakmicama Grobničana i Mladosti Ždralova, Bjelovara i Karlovca te Hrvatskog Dragovoljca i Trnja.

Hrvace su na domaćem terenu uz dominantnu predstavu svladale Marsoniju rezultatom 4:0. Sve je bilo praktički riješeno u prvom poluvremenu. Ivan Smojvir poentirao je dva puta, u 14. i 26. minuti, a pogodak za 3:0 postigao je bivši nogometaš Hajduka koji je 2016. godine prešao u Fiorentinu, Josip Maganjić u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio je pružio očekivano manje sadržaja, ali vidjeli smo ipak još jedan pogodak, onaj Smojvira u 78. minuti koji mu je bio ujedno i treći na susretu. Hrvace su se pobjedom približile sredini ljestvice, dok su gosti iz Slavonskog Broda upisali svoj peti poraz zaredom te su trenutno druga najlošija ekipa lige.

Dugo Selo je dočekalo Radnik iz Križevaca te ostvarilo pobjedu od 2:1. Maks Slunjski je doveo domaću ekipu u prednost ranim pogotkom u petoj minuti, a tu istu prednost je povećao Bruno Međimorec u 41. minuti. Tračak nade Radniku je dao Frano Medić golom u 76. minuti, ali novih promjena u rezultatu nije bilo. Valja još istaknuti da su dva igrača gostujuće ekipe, Mateo Tihelka i Kristijan Katalenac, dobili izravne crvene kartone na klupi.

Ovom pobjedom je Dugo Selo skočilo na četvrto mjesto sa 14 bodova, dok se Radnik nalazi na osmom sa deset bodova.

Na stadionu NŠC Stjepan Spajić, Trnje je stiglo do minimalne gostujuće pobjede od 1:0 protiv Hrvatskog Dragovoljca. Filip Vajvodić postigao je jedini pogodak na susretu u 54. minuti, a Trnje je od 81. minute igralo s igračem manje nakon drugog žutog kartona Slavka Kasala. Trnje je upisalo svoju drugu uzastopnu pobjedu i dodanto se odvojilo od Hrvatskog Dragovoljca koji se nalazi na 14. mjestu sa 6 bodova.

U okršaju s vrha ljestvice susreli su se Bjelovar i Karlovac koji je stigao do gostujuće pobjede rezultatom 0:1. Pogodak vrijedan tri boda postigao je David Ereiz u 51. minuti, a time je Karlovac došao do niza od šest pobjeda za redom te su trenutno prvi pratitelj vodeće Mladosti Ždralova. Bjelovaru je ovo prvi ovosezonski poraz te su pali na treće mjesto s tri boda iza Karlovca.

Ranije spomenuti lider prvenstva, Mladost Ždralovi, ostvarili su pobjedu u gostima nad Grobničanom od 0:2. Oba pogotka za goste postigao je Nikola Marić u 10. te 51. minuti te je tako zadržao svoju ekipu na prvom mjestu. Grobničan je unatoč porazu ostao prva ekipa ispred opasne sezone sa sedam bodova.

Posljednja dva susreta osmog kola na rasporedu su u nedjelju kada će snage odmjeriti Jadran (LP) i Solin te Segesta i Kustošija, a obje utakmice su zakazane za 15:30.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano