Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvat asistent u osvajanju malteškog Superkupa

Nakon što je sa svojim Hamrun Spartansima osvojio titulu prvaka Malte prošle sezone, hrvatski nogometaš Roko Prša jučer se okitio i naslovom osvajača tamošnjeg Superkupa.

Utakmica odigrana pred oko 3000 gledatelja na stadionu Ta’Qali završila je pobjedom Spartansa nad Birkirkarom od 4:0, a zanimljivo je da svom jučerašnjem protivniku nisu zabili gol u četiri posljednja međusobna dvoboja. Hattrick je na jučerašnjoj utakmici upisao Brazilac Jonny, dok je četvrti pogodak u 90. minuti postigao njegov sunarodnjak Eder upravo na asistenciju Prše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Spartansi nakon 31 godine čekanja došli do šestog trofeja osvajača malteškog Superkupa, u kojem niti jednom nisu poraženi, Birkirkara ovim porazom ostaje na sedam trofeja i dolazi do isto toliko poraza u finalima, a neprikosnovena na vrhu je Valletta F.C. s 11 trofeja u ovom natjecanju.

Prša je inače vezni igrač rođen u Sisku 1996. godine, koji je prošao omladinsku školu zagrebačkog Dinama, te nakon toga igrao za Segestu, Rudeš, Inter, američke momčadi UMass Lowell i Seacoast United, slovenske Fužinar i Aluminij, a u klubu s Malte nastupa od ljeta 2022. godine.

Komentari

Povezano