Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvat postaje pomoćni trener Bayerna

Austrijski Hrvat i glavni trener Bayernove U-19 momčadi Rene Marić, promoviran je u stožer prve momčadi. Tamo će biti asistent novom treneru Vincentu Kompanyju, ali s posebno važnom zadaćom. Ovo otkriva insajder Maximilian Koch i dodaje:

“To što je Marić promaknut nije iznenađenje jer on je jako cijenjen u Bayernu. Razmatralo ga se za pomoćnika Ralfu Rangnicku, ali je ovaj odbio ponudu da postane Bayernov trener. Marić uživa veliki ugled u Bayernu, ali i u nogometnom svijetu zbog taktičkog znanja i pravog pristupa igračima. Veoma je komunikativna osoba, jako aktivan uz teren i blizak je igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić bi postao spona između prve momčadi i akademije Bayerna. Klub želi ojačati tu poveznicu kako bi bilo više slučajeva poput Aleksandra Pavlovića. Vrhuška Bayerna zadovoljna je razvojem akademije, posebno jer za vrijeme sportskog direktora Hasana Brace Salihamidžića nije bilo potrebne bliskosti između prve momčadi i škole,” tvrde iz kluba.

Marić je bio pomoćnik trenera u Salzburgu, Borussiji Mönchengladbach, Dortmundu i Leedsu. U Bayernu je od studenog prošle godine. Prva tri mjeseca bio je zadužen za razvoj igrača i igračke filozofije, a onda je postao trener mlade momčadi. 

Komentari

Povezano