Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvat postaje prvi trener u povijesti novog ABA ligaša

Kao što već i ptice na grani znaju, ABA liga od sljedeće će sezone brojati dva kluba više nego prošle, a jedan od njih, onaj čiji je ulazak u ligu uzburkao najviše prašine u javnosti je BC Dubai. Tek osnovani klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata započeo je slagati kockice za svoju premijernu sezonu, pa je tako njihov prvi trener postao 46-godišnji Zagrebčanin Jurica Golemac.

Njegov posljednji angažman bio je u izraelskom prvoligašu Hapoelu iz najjužnijeg tamošnjeg grada Eilata, kojeg je preuzeo u veljači s misijom spašavanja prvoligaškog statusa. U tome međutim nije uspio, unatoč vrlo dobrom učinku od sedam pobjeda i 10 poraza, budući da je klub preuzeo pri omjeru 2-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Golemac je kao pomoćnik Slavenu Rimcu osvojio ABA Ligu s Cibonom 2014. godine, a kao glavni trener je 2019. sa Primorskom iz Kopra osvojio ABA 2 Ligu. S istim je klubom te godine osvojio prvenstvo i kup Slovenije, ima još jedan kup sezonu ranije, dok je vodeći Cedevita Olimpiju osvojio po dva prvenstva i kupa susjedne nam države.

Komentari

Povezano