Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvati asistirali u uvodnim utakmicama Konferencijske lige

Između dvodnevnog programa Lige prvaka koje ljubitelji nogometa imaju prilike gledati u utorak i srijedu, u “matineja” terminu u 16:30 danas su odigrane i dvije utakmice prvog kola grupne faze UEFA-ine Konferencijske lige.

U njima je İstanbul Başakşehir na svom terenu dočekao bečki Rapid te na koncu izgubio 1:2, dok je portugalska Vitória de Guimarães pobijedila slovensko Celje 3:1. U oba susreta zapažene su uloge igrali i hrvatski igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenimo od najvećeg turskog grada gdje je Rapid bio bolji takmac većinu susreta. Nakon što im je zbog minimalnog zaleđa poništen jedan pogodak, Bečani su u 43. minuti stigli do vodstva preko Louisa Schauba kojem je asistirao hrvatski napadač Dion Drena Beljo. Stigao je tako bivši igrač Osijeka i Istre 1961 do učinka od 3 gola i 1 asistencije u posljednje 4 utakmice.

Nisu se dugo imali prilike veseliti gosti, jer je samo četiri minute kasnije Krzysztof Piątek zabija za izjednačenje. Austrijance to nije pokolebalo pa su tako već u 46. minuti ponovno došli u vodstvo, a opet je strijelac bio Schaub. Do pogotka je u 72. minuti stigao i Beljo, no i taj je zgoditak poništen nakon VAR provjere zbog zaleđa u začetku akcije.

Na drugom kraju europskog kontinenta Vitória je bez većih problema stigla do hendikep-vodstva nad slovenskim gostima. U 7. minuti zabio je Samu, da bi na 2:0 u 36. minuti postavio Gustavo Silva. Pokušali su Slovenci u drugom poluvremenu pritisnuti domaću momčad, no otvorilo je to prostor za kontranapade koji Konkvistadori koriste za novi gol.

U 62. minuti iz jedne takve situacije Tiago Silva riješio je bilo kakve dvojbe i zabio za 3:0. Ipak, Grofje stižu do počasnog pogotka u sudačkoj nadoknadi kada Aljoša Matko zabija na asistenciju bivšeg igrača Hajduka Ivana Brnića. Luka Bobičanec odradio je 63 minute u gostujućim redovima, dok je jedan Hrvat ipak slavio na terenu. Radi se o bivšem igraču Rudeša i Hajduka Toniju Borevkoviću koji je odradio cijelu utakmicu za portugalsku momčad.

Komentari

Povezano