Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvati pronašli angažmane u inozemstvu

Nekoliko hrvatskih košarkaša proteklih je dana pronašlo destinacije u inozemstvu gdje će provesti sljedeću sezonu.

Lovre Bašić tako će dres Alkara, s kojim je izborio ostanak u HT Premijer Ligi, zamijeniti litvanskim prvoligašem Nevežisom iz grada Kadeinaija. Novi klub 28-godišnjeg zadarskog razigravača prošlu je sezonu završio na osmom mjestu ljestvice te ispao u četvrtfinalu doigravanja od kasnijeg prvaka Žalgirisa. Bašić je u Alkaru kao ponajbolji igrač momčadi bilježio 15.9 poena i 9.0 asistencija po susretu, čime je bio i najbolji asistent lige, a u karijeri je još nosio dres Zadra, Voštarnice, Vrijednosnica, belgijskog Liege Basketa te BiH klubova Posušja i Širokog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi stanovnik francuskog grada Poitiersa je 33-godišnji krilni igrač Ivan Ramljak, koji u tamošnji klub Union Poitiers 86 stiže iz poljskog Slaska. Povremeni hrvatski reprezentativac je u klubu iz Wroclawa proveo protekle dvije sezone, a prošle je bilježio 6.2 poena i 5.1 skokova po susretu. U karijeri je 203 cm visoki Ramljak još branio boje Posušja, Širokog, Cedevite, Zadra, Zagreba te slovenske Krke.

Povratnik na regionalne parkete je 205 cm visoki 30-godišnji Marko Baković, koji je potpisao za MZT iz Skopja, s kojim će nastupati u ABA 2 Ligi, te prvenstvu Sjeverne Makedonije, čiji je prvak ovaj klub bio osam puta u posljednjih 12 sezona. Španjolski drugoligaš Forca Lleida bio je posljednji Bakovićev klub, za kojeg je bilježio 6.8 poena i 4.7 skokova po utakmici. U Lleidu je krajem ožujka stigao iz Cibone, a ranije je u karijeri nosio dres Cedevite, Đure Đakovića, Posušja, talijanskog Osima, Kvarnera 2010, VERN-a, Gorice i islandskog Thora.

Komentari

Povezano