Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvati stopostotni u Osijeku, Poljičak izvukao nemoguće

Četiri hrvatska predstavnika su u četvrtak igrali svoje mečeve u osmini finala Osijeka. Sva četvorica su izborila nastup među najboljih osam. Marino Jakić ušao je u svoje prvo četvrtfinale na ITF razini, a u četvrtfinale su se plasirali i Luka Mikrut, Josip Šimundža te Mili Poljičak koji je u ludom meču došao do pobjede protiv njemačkog predstavnika.

Prvi na teren izašao je Jakić. Protivnik mu je bio Dušan Obradović koji je prije meča bio postavljen kao veliki favorit. Splićanin se s takvim omjerom snaga nije složio. Već je u prvom setu pokazao kako će biti opasan protivnik za srpskog predstavnika. Break je napravio kod vodstva 2:1 da bi u idućem gemu propustio potvrditi oduzimanje servisa. Nije se Jakić u tom trenutku raspao. Kod 4:3 ponovno oduzima servis Obradoviću te sigurnim gemom na početnom udarcu dolazi do 6:3 i vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugoj dionici igre Splićanin je bio bolji na primanju servisa od svog protivnika. Nakon neiskorištene break prilike kod 2:2, Obradoviću je oduzeo servis kod 3:3. Break je potvrdio na najkompliciraniji mogući način. Dopustio je Srbinu 0-40, ali je onda sve tri break prilike spasio te iskoristio svoju drugu gem loptu za vodstvo 5:3. Obradović je uspio smanjiti na 5:4, ali to je bilo sve što je mogao. Jakić na servisu za meč nije izgubio poen te je došao do pobjede 6:3, 6:4. U prvom četvrtfinalu u karijeri igrat će protiv Ukrajinca Viacheslava Bielinskyija.

Mikrut je u svoj meč ušao kao veliki favorit. To je opravdao već u prvom gemu kada je Filipu Kroli oduzeo servis. Splićanin ni na tome nije stao. Nijemcu je još dva puta oduzeo servis te je prvi set osvojio bez izgubljenog gema.

Mikrut je malo usporio u drugom setu. U prvom gemu oduzima Kroli servis te nakon toga spašava nekoliko break prilika čime potvrđuje break. U idućem gemu Nijemac dolazi do svog prvog gema u meču. Kod 3:1 spašava dvije vezane break prilike te kod 3:2 oduzima Splićaninu servis i vraća set u egal. Krolo je mogao i do potpunog preokreta. Kod 4:3 vodstva imao je break priliku koju je Hrvat uspješno spasio. Mikrut je zatim u idućem gemu izborio servis za meč koji nije iskoristio. Nakon toga je izborio još jedan te je na kraju slavio rezultatom 6:0, 7:5. Splićanin će za polufinale igrati protiv Austrijanca Neila Oberleitnera.

Pretposljednji Splićanin koji je nastupao u Osijeku bio je Šimundža. On je imao najteži zadatak u osmini finala. Igrao je protiv Mirze Bašića koji zadnjih par tjedana niže pobjede protiv hrvatskih predstavnika. Prvi set je bosanskohercegovački tenisač osvojio rezultatom 6:3, ali s dvostrukim breakom prednosti. Bašić je na Šimundžinom servisu konstantno prijetio u drugom setu. Nakon četiri return gema imao je osam neiskorištenih break prilika. Splićanin je s druge strane kod 5:5 došao do svoje četvrte prilike koju je i realizirao čime je izborio servis za set. Iskoristio je svoju drugu set loptu te je sa 7:5 izborio odlučujući set.

U trećem setu Šimundža je već u prvom gemu došao do breaka prednosti. Za razliku od drugog seta kada je morao spašavati mnoštvo break prilika, Šimundža u trećem setu nije dozvolio Bašiću niti jednu te je na kraju rezultatom 3:6 7:5 6:4 prošao u četvrtfinale gdje ga čeka prvi nositelj Khumoyun Sultanov.

Poljičak je bio posljednji hrvatski predstavnik koji je izašao na teren u Osijeku. Njemu je s druge strane mreže prijetio Nijemac Maik Steiner. Poljičak je već u trećem gemu došao do breaka prednosti kojeg je zadržao do kraja seta. Prvu dionicu igre zaključio je rezultatom 6:4. Splićanin je i u drugom setu rano došao do breaka, ovaj put kod 2:2. Oduzimanje servisa uspio je potvrditi samo jednom. Kod 4:2 nije iskoristio tri break prilike te mu je Steiner kod 4:3 uzvratio realiziravši svoju prvu break loptu u meču. Nakon toga je spasio dvije break lopte te osvojio četiri gema u nizu za osvajanje seta sa 6:4.

U trećem setu je Poljičak prvi došao do breaka. Međutim, nakon toga je izgubio dva svoja servis gema zaredom te se našao s breakom zaostatka. Steiner je i potvrdio break te je poveo s 4:1. Poljičak tada izvlači težak gem na servisu da bi zatim osvojio iduća četiri gema. Tako je Poljičak s pet gemova u nizu uspio pobijediti s ukupnih 6:4 4:6 6:4 čime je izborio okršaj sa Sebastianom Sorgerom.

Komentari

Povezano