Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvati stopostotni u Zadru; Serdarušić i Dodig upisali pobjede

Nakon Dine Prižmića koji je svoju pobjedu ostvario u ponedjeljak na terene u Zadru su izašli Nino Serdarušić i Matej Dodig. Oba hrvatska predstavnika su izborila nastup u drugom kolu.

Serdarušić je za protivnika imao Mattea Martineaua. Francuz ove sezone igra u dobroj formi, na Challenger razini ima i dva finala, ali odgovor za Serdarušića nije imao. Serdarušić je prvi set otvorio s tri gema u nizu. Potom je Martineau odgovorio istom mjerom da bi na kraju set završio još jednim nizom Serdarušića kojim je došao do 6:3. Nino je u drugom setu samo nastavio s dobro igrom iz prvog seta te je Francuzu prepustio samo jedan gem. Serdarušiću je ovo bila druga pobjeda protiv Francuza u isto toliko mečeva. U drugom kolu Serdarušić igra protiv Zdeneka Kolara, igrača protiv kojeg još ne zna za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon Serdarušića na teren je izašao Matej Dodig. Dodig je u svom prvom meču na Challengeru igrao protiv Filipa Mišolića. Austrijanac je meč otvorio bolje te je u prvom setu rano oduzeo servis Dodigu. Dodig se vratio nakon dugog gema kod 2:3 u kojem je iskoristio svoju sedmu break priliku. Do tiebreaka se igralo bez breakova, a u tiebreaku je bolji bio hrvatski predstavnik sa 7-2. Drugi set je Osječanin otvorio s breakom da bi kod 4:2 napravio još jedan nakon kojeg mu je Austrijanac predao. Dodigu je ovo 11. pobjeda u nizu, a za 12. će igrati protiv Bugara Adriana Andreeva.

Hrvati su tako u pojedinačnoj konkurenciji ostali na stopostotnom učinku koji će pokušati zadržati već u srijedu kada bi sva trojica Hrvata trebala biti u akciji.

Komentari

Povezano