Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvati uspješni u parovima na ITF razini, Poljičak i Jakić uvjerljivi

Ovaj tjedan se u regiji igraju dva ITF turnira u muškoj kategoriji. Jedan u Bosni i Hercegovini (Doboj), a drugi u Srbiji (Kuršumlijska Banja). Hrvatska je u ždrijebu oba turnira ukupno imala tri para u kojima je barem jedan Hrvat. U utorak su u Doboju uspješni bili Mili Poljičak i Marino Jakić dok je Zvonimir Babić s Novozelanđaninom Finnom Reynoldsom u Kuršumlijskoj Banji također došao do pobjede. Jedini poraz u Doboju su upisali Alen Bill i Jerko Brkić koje je u prvom kolu porazila argentinsko-bosanskohercegovačka kombinacija.

Babić je u Srbiji prvi odigrao svoj meč. On i Reynolds su za manje od sat vremena izborili nastup u četvrtfinalu ITF 25k turnira. Sa 6:2, 6:4 su svladali Gabriela Gomeza i Sascha Gueymard Wayenburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Doboju, ITF 15k turniru, su zatim igrali Bill i Brkić. Njih dvojica nisu imali odgovor za Juan Pablo Paza i Aldina Šetkića. Za nešto više od sat vremena poraženi su sa 3:6, 4:6.

Posljednja hrvatska kombinacija je bila ona sastavljena od dvojice Splićana. Jakić i Poljičak su u Doboju igrali protiv domaće kombinacije. Nikša Smiljanić i Novak Jaćimović svoj su prvi gem osvojili pri rezultatu 4:0 za Splićane. U drugom setu su zaigrali malo bolje, ali nedovoljno dobro za povratak. Jakić i Poljičak su na kraju odnijeli pobjedu sa 6:1, 6:3.

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatska ima trojicu predstavnika. Danas su u trećem kolu kvalifikacija snage odmjerili dvojica Hrvata. U hrvatskom dvoboju između Brkića i Jakića bolji je bio Brkić te se pridružio Poljičku i Billu u glavnom ždrijebu. Poljičak će u prvom kolu igrati protiv Kokija Matsude. Bill igra protiv prvog nositelja Denysa Kloka dok će Brkić igrati protiv Čeha Petra Brunclika.

Komentari

Povezano