Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska bez finalista u Dubrovniku

U petak se igrao polufinalni dan parova ITF-a u Dubrovniku. Hrvatska je imala tri predstavnika u dvije kombinacije. Emanuel Ivanišević je sa svojim partnerom predao bez borbe dok su Marino Jakić i Duje Markovina igrali protiv Davida Pichlera i Michala Vrbenksyja. Austrijsko-češka kombinacija ih je zaustavila s 2-1 u setovima.

Hrvatski par je u meč ušao s breakom prednosti. Međutim, isti kod 2:0 nisu uspjeli potvrditi te su se Austrijanac i Čeh vratili u set. Do 5:5 se igralo bez većih problema na servis, ali tada Jakić i Markovina gube svoj početni udarac te omogućuju protivnicima servis za set. Pichler i Vrbensky to koriste te sa 7:5 dolaze do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijsko-češka kombinacija je u drugi set ušla s breakom prednosti. Slično kao i Hrvati, ni oni nisu potvrdili break. Kod 3:2 Jakić i Markovina koriste momentum te dolaze do oduzimanje servisa. Prednost su zadržali do kraja seta te su sa 6:3 odveli meč u supertiebreak. Tamo nisu imali šanse te su nakon vodstva 1-0 izgubili osam poena u nizu nakon čega se nisu mogli vratiti u meč. Na kraju su izgubili s 10-3.

Svoj trojici Hrvata slijedi nastup na još jednom turniru u Hrvatskoj. U nedjelju će za ITF u Splitu krenuti kvalifikacije dok će mečevi u glavnom ždrijebu započeti u ponedjeljak.

Komentari

Povezano