Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska briljantnom predstavom Marija Hezonje ostvarila pobjedu protiv Brazila

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u drugoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Olimpijske igre, slavila protiv Brazila rezultatom 91:81(19:23, 23:24, 22:15, 27:19). Hrvatska je tako osvojila turnir u Opatiji te može s osmijehom dočekati turnir u Grčkoj.

Tijekom prvog poluvremena igra izabranika Josipa Sesara nije izgledala najbolje. Hrvatski reprezentativci bili su u grču, u igri je nedostajalo tečnosti, a u obrani su imali problema sa šutom Brazila za tri poena. Brazilci su pod vodstvo Ace Petrovića djelovali lepršavo, opušteno, no nisu se uspijevali odvojiti na opipljiviju prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena, Hrvatska je prikazala puno bolju igru. Serijom 7-0 preokrenuli su susret u svoju korist. Reprezentativci Hrvatske pojačali su agresivnost u obrani te su nošeni sjajnim Marijom Hezonjom kontinuirano povećavali prednost. Krajem posljednje četvrtine prednost je nakon dvije uzastopne trice narasla na deset koševa prednosti te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Hrvatska je prikazala odličnu igru tijekom pripremnih utakmica te spremna dočekuje kvalifikacijski turnir.

Najistaknutiji pojedinci u redovima Hrvatske bili su Mario Hezonja koji je ubacio 39 poena te Dario Šarić koji je postigao 20 poena. Već u subotu izbornik Sesar i igrači putuju u Pirej, gdje će 2. srpnja sa Slovenijom započeti borbu za vizu za Pariz.

Komentari

Povezano