Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska do dramatične pobjede koja budi nadu za četvrtfinale

U prvom kolu skupine I hrvatske rukometašice sastale su sa starim poznanicama Crnogorkama, s kojima su odigrale svoju zadnju pripremnu utakmicu uoči ovog SP-a i pobijedile 26-25, a istim rezultatom pobijedile su i danas! Bilo je 26:25 (13:13).

Uoči ove utakmice u naš sastav je ušla Dora Kalaus, a Klara Birtić nije bila u zapisniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska puno bolje otvara utakmicu i nakon 8 i pol minuta igre vodi 5-2! Veseli i činjenica da je tih 5 golova zabilo 5 različitih strijelkinja. Krasila nas je visoka razina pokretljivosti u obrani, a na to se nadovezala i Pijević svojim karakterističnim obranama.

Crna Gora potom radi seriju i dolazi do 6-6. Hrvatska se i dalje održala u vodstvu, a pri rezultatu 8:6, Pijević vršcima prstiju brani pokušaj Matee Pletikosić. Vrlo bitan trenutak u prvom poluvremenu je ozlijeda vratarke Crne Gore, Marte Batinović. Batinović vrlo neugodno ozlijedila koljeno i nije bila sposobna nastaviti susret.

Hrvatska koristi izostanak prve crnogorske vratarke i ponovo bježi na +3, 10-7. Crna Gora se pokušavala vratiti u susret, ali na našim vratima iskazala se Lucija Bešen glavom obranivši bitan sedmerac. Ipak, Crnogorke pri kraju poluvremena koriste igru s dvije igračice više i dolaze na 13:13, te je to rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Na samom početku drugog dijela Hrvatska je imala dvije šanse da se odvoji na +2, no Rajčić brani kontru Katarine Ježić, a potom i vanjski šut Ćamile Mičijević. Ipak, u trećem pokušaju Valentina Blažević izborila je sedmerac, a realizirala ga je Dejana Milosavljević. Ista igračica nekoliko trenutaka kasnije ista igračica zabija za 17-14. Naše su i dalje bile bespoštedne u obrani, te su učinile Crnogorke nervoznima koje su tada bile bez gola više od 9 minuta.  Valentina Blažević okrunila je našu dobru igru  i sa svoja dva pogotka zaredom  odvela nas na 19:14. 

Pri rezultatu 20:16 Crnogorka Adrijana Popović je zbog 3 isključenja zaradila crveni karton. Sjajna je u defanzivi bila Sara Šenvald koja je dobro čuvala Mateu Pletikosić! Naša najbolja individualka bila je Blažević koja je svojom kirurškom preciznošću sa 7 metara donosila mirnoću Hrvatskoj. 7 minuta prije kraja Crna Gora prilazi na -2, a Obrvan traži timeout. U zadnjih 5 minuta ušlo se sa golom prednosti za naše. Potom se pnovo budi naša obrana i otima bitnu loptu Crnoj Gori, ali u napadu nismo bili pribrani. U zadnju minutu ušlo se sa 26:25 za našu reprezentaciju, ali s posjedom za Crnu Goru! Naše potom odigravaju junačku obranu, a Itana Grbić nakon dugog napada puca pored vrata! Crna Gora je u zadnjih 7 sekundi probala oteti loptu Hrvatskoj, ali naše su ostale pribrane.  

Ovom iznenađujućom pobjedom Hrvatska ostaje u igri za četvrtfinale i pokazuje kako može igrati sa svima! Svoju iduću utakmicu naše djevojke igraju prekosutra protiv Kameruna.

Komentari

Povezano