Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska doznala protivnike u kvalifikacijama Davis Cupa

Na dan finala Davis Cupa održan je ždrijeb kvalifikacijske faze natjecanja za sljedeću sezonu. Hrvatska je u ždrijebu bila postavljena za nositelja te će igrati protiv reprezentacije Belgije.

Susret je na rasporedu 2. i 3. ili 3. i 4. veljače, prema želji domaćina što će u ovom slučaju biti Hrvatska, koja također ima i pravo izbora podloge. Hrvatska je domaćin tog ogleda jer je posljednji susret ovih dvaju suparnika održan u Belgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku Belgija nema niti jednog igrača koji je plasiran među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, a najbolje plasiran je David Goffin koji je trenutno 107. Iza njega su Joris De Loore (146.), Zizou Bergs (152.) te Kimmer Coppejans (188.). S druge strane, imaju respektabilan par u vidu Sandera Gillea i Jorana Vliegena koji zajedno igraju i zauzimaju 25. mjesto ATP ljestvice.

Mjesto odigravanja susreta bit će određeno uskoro, a pobjednik ovog susreta plasirat će se u prvi krug završnice, koji je na rasporedu u rujnu. Ondje će, u četiri odvojene skupine, igrati ukupno 16 reprezentacija: 12 pobjednika kvalifikacijskih mečeva, Australija i Italija kao ovogodišnji finalisti, te Španjolska i Velika Britanija, koji su dobili pozivnice.

Komentari

Povezano