Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska nakon peteraca svladala Francusku za finale Svjetskog prvenstva

Hrvatska je nakon peteraca svladala Francusku i izborila finale Svjetskog prvenstva. Samo nekoliko tjedana nakon što su u finalu Europskog prvenstva poraženi od Španjolske, hrvatski vaterpolisti su izborili još jedno finale. Francuzi su u četvrtfinalu senzacionalno izbacili aktualne svjetske prvake Mađare te su danas opet odigrali sjajnu partiju. Ipak, nisu mogli doći do još jednog skalpa.

Barakude su bolje ušle u susret te su s dva brza gola poveli 2:0. Francuska je nakon toga pronašla ritam te se na prvi predah otišlo s minimalnim 3:2 vodstvom Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se bolja igra Franucske i početkom druge četvrtine te su novim golom izjednačili. Nakon toga se igralo gol za gol, a druga četvrtina završena je rezultatom 6:5 za Hrvatsku.

U trećoj četvrtini nismo vidjeli pogodak više od pet minuta kada je Franko Lazić zabio za povećanje hrvatskog vodstva. Do kraja četvrtine smo zabili još dva pogotka, dok su Francuzi zabili samo jedan. Tako se u posljednjih osam minuta otišlo s hrvatskim vodstvom od 9:6.

Francuska se nije predavala te su posljednju dionicu otvorili dva uzastopna gola kojima su vratili neizvjesnost. 2:33 do kraja su se u potpunosti vratili golom Alexandera Boueta za 10:10. Vodstvo nam je 52 sekunde sjajnim golom vratio Loren Fatović. Ipak, 16 sekundi prije kraja Enzo Khasz zabija za novo izjednačenje.

Tako je odluka o putniku u finale pala nakon ruleta petaraca. Prvih deset peteraca nije bilo grešaka pa se otišlo u raspucavanje. Onda je s klupe ušao Mate Anić koji je obranio peterac Khaszu za veliku pobjedu Hrvatske.

Komentari

Povezano