Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska ima dvoje europskih prvaka u taekwondou

Nakon što je prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u taekwondou troje Hrvata osvojilo brončane medalje, danas (treći dan) je hrvatska delegacija došla do nove dvije medalje i to one najsjajnije zlatne. U Beogradu su do naslova europskih prvaka stigli Lena Stojković i Toni Kanaet.

Stojković je osvojila čak šesto zlato u nizu jer je danas postala trostruka uzastopna prvakinja Europe, dok je i aktualna dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, a uz to je prošlog ljeta osvojila zlato i na Europskim igrama. Najbolja sportašica Hrvatske u posljednje dvije godine je na putu do novog finala u kategoriji do 46 kilograma došla bez izgubljene runde. S 2:0 je slavila protiv Azerbajdžanke Zemfire Hasanzade, Cipranke Kyriake Kouttouki te Ukrajinke Viktoriije Nahurne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je Lena prvu rundu izgubila s 9-4, dok je gubila i u drugoj od predstavnice BiH Džejle Makaš, no velikim preokretom dolazi do pobjede i trećeg naslova europske prvakinje.

Kanaet je bio još uvjerljiviji te na putu do naslova europskog prvaka u kategoriji do 80 kilograma nije izgubio niti jednu rundu. Član splitskog Marjana je u prvom kolu bio slobodan, dok je onda redom pobjeđivao Čeha Alberta Ludwiga, Danca Edija Hrnica, predstavnika Bosne i Hercegovine Nedžada Husića te Ukrajinca Kostiantyna Kostenevicha u finalu.

Komentari

Povezano