Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska ispala sa SP-a u futsalu

Osmina finala Svjetskog futsal prvenstva u Uzbekistanu donijela je susret između Hrvatske i Argentine. Mini Vatreni su nažalost izgubili rezultatom 2:0.

Dvije minute su bile potrebne da Argentinci dođu do vodstva. Tihomir Novak nije uspio sačuvati Alana Brandija koji je glavom prevario Zorana Primića i zabio za 1:0. Minutu poslije pokušao je Antonio Sekulić glavom, no udarac nije bio dovoljno snažan. Matias Rosa se našao u dobroj prilici u petoj minuti, ali je lopta odletila preko gola. Iduću akciju je pucao Kristian Čekol iz daljine, no odlično mu je obranio Nicolas Sarmiento. U sedmoj minuti imao je Luka Perić najbolju priliku Hrvatske u prvom dijelu, ali nije uspio doći do pogotka nakon što je poslao loptu pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu još jedna greška hrvatskih malonogometaša omogućila novi pogodak Argentine. Josip Jurlina je u 24. minuti napravio grešku na koju je naletio Rosa i poentirao za 2:0. Četiri minute kasnije Novak je pronašao Perića koji je pogodio prečku.

U idućem napadu Angel Claudino se našao sam pred Primićem, no Primić mu je odlično obranio udarac. U 31. još jednom je pokušao Perić, no njegov pokušaj su Argentinic očistili s crte. U 39. minuti dobro je pucao Čekol te mu je Sarmiento obranio, a prazan gol pokušao je iskoristiti Pablo Taborda, ali neuspješno.

Hrvatska nije dobro otvorila ovo prvenstvo u grupnoj fazi, a prolazak kao treći je očito samo odgodio ispadanje za koje je zaslužna puno agresivnija i ofenzivnija Argentina.

Komentari

Povezano