Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska izborila plasman u viši rang Billie Jean King kupa

Hrvatska ženska teniska reprezentacija u Vilniusu igra za plasman u viši rang Billie Jean King kupa. Tamo su u drugoj fazi smješteni u skupinu s Egiptom i Litvom. Nakon što je Litva u četvrtak pobijedila Egipat Hrvaticama je bila dovoljna pobjeda protiv Egipćanki kako bi se plasirale u viši rang. Do pobjede su i došli uspjesima Lee Bošković i Antonie Ružić u pojedinačnoj konkurenciji. Tako su još jednom Hrvatice meč parova učinili manje bitnim.

Kao i zadnjih dana prva na teren je izašla Bošković. Njoj je protivnica bila Sandra Samir, 510. tenisačica svijeta. Ulogu favorita Bošković je i opravdala osvojivši prvi set bez gubljenja svog početnog udarca dok je Egipćanki servis oduzimala tri puta. U drugom setu Hrvatica je naišla na manje probleme. Kod rezultata 3:3 je izgubila svoj servis te se je Samir došla do breaka prednosti. Međutim, nakon toga Bošković osvaja tri gema u nizu te sa 6:1 6:4 donosi Hrvatskoj prvi bod u ogledu s Egiptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teži zadatak na papiru imala je Ružić. Ona je igrala protiv 72. tenisačice svijeta Mayar Sherif. Ružić je u meč ušla puno bolje od protivnice te je već u prvom gemu napravila break koji je potvrdila. Sherif je zatim osvojila svoj servis gem. Međutim, to je bilo to što se tiče gemova Egipćanke u prvom setu. Ružić je još dva puta oduzela servis Sherif te je set osvojila sa 6:1. Dominacija hrvatske tenisačice nastavila se u i drugom setu. Ružić je zaredala s osam gemova u nizu te je došla do vodstva od 4:0 u drugoj dionici igre. Tada Sherif breakom prekida niz. To je ujedno bio i posljednji gem Egipćanke te je Ružić s dva uzastopna gema došla do pobjede 6:1 6:1.

Hrvatska je ovom pobjedom ekspresno izborila povratak u drugi rang Billie Jean King kupa nakon što su prošle godine ispali. Tako će Hrvatska 2025. tražiti povratak u najviši rang reprezentativnog teniskog natjecanja. Posljednji put su tamo bili 2004. dok je najbolji nastup Hrvatske došao 2002. kada su ispali u četvrtfinalu.

Komentari

Povezano