Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska izgubila od Ukrajine na otvaranju U-21 Eura

U prvom susretu skupine B Europskog prvenstva za U-21 uzrast, Ukrajina je pobijedila Hrvatsku 2:0.

Sam početak utakmice nije pružio veća uzbuđenja, sve do 19. minute. Tada Oleksej Kashchuk u fantastičnom solo prodoru prolazi četiri igrača i izbliza pogađa od vratnice za 1:0. Strijelac je inače igrač Shaktara na posudbi u azerbejdžanskom Sabahu gdje u 31 utakmici ima 16 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na terenu bila dominantnija, napadala s puno igrača, stajala visoko i kombinirala u protivničkoj zadnjoj trećini, ali bez prave prilike. Najbolji udarac uputio je Marko Bulat iz slobodnog udarca, no sjajno je obranio Anatolij Trubin. Ukrajinci su pak svoje prilike vrebali iz tranzicija, s obzirom na to da bi se svakim osvajanjem posjeda otvaralo dosta prostora za napad.

Još jedan prikaz ranjivosti obrane mladih Vatrenih pokazao se svega tri minute od početka drugog poluvremena. Strijelac prvog pogotka Kashchuk ovaj je put bio asistent, a s lakoćom je glavom pogodio Danylo Sikan za 2:0.

Veliku priliku za smanjivanje prednosti nakon proigravanja Matije Frigana imao je Luka Stojković , no iz blizine gađa gredu. Šest minuta poslije, uloge se mijenjaju i Frigan je ovaj put nakon sjajnog poteza Stojkovića bio neprecizan.

Prijetnje su nastavile dolaziti, ali rezultat se nije mijenjao. Ukrajina je uspješno izvela svoj plan – u obrani su bili kompaktni, a u napadu okomiti, te zasluženo slavili.

Hrvatska svoje sljedeće dvije utakmice grupne faze igra 24. lipnja sa Španjolskom i 27. lipnja s Rumunjskom.

U-21 Vatreni trenutno igraju svoje peto od mogućih 15 Europskih prvenstava. Najveći uspjeh ostaje četvrtfinale iz 2021.

Komentari

Povezano