Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska jedriličarka u borbi za medalju, loš dan za muškarce

Hrvatski jedriličari nastavili su ploviti na regatnom polju kod Marseilla. Osmi dan natjecanja u jedrenju obilježili su nepovoljni vremenski uvjeti, no utrke su se uspjele odviti.

Filip Jurišić nastupio je u sedmom i osmom plovu u klasi ILCA 7. Nastavno na jučerašnje rezultate, 31-godišnji Hvaranin nije uspio uhvatiti pravi ritam. U sedmom plovu zauzeo je 28. mjesto, dok je u osmom, održanom poslije dva neuspjela pokušaja, u cilj ušao 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednja dva plova, Jurišić se nalazi na 19. poziciji sa 115 negativnih bodova. Našeg jedriličara do desetog mjesta, posljednjeg koje vodi u finalni plov, dijeli 16 bodova. U ukupnom poretku i dalje vodi branitelj zlata iz Tokija i dvostruki svjetski prvak Matt Wearn (38 negativnih bodova), drugi je Cipranin Pavlos Kontides (52), a treći Peruanac Stefano Peschiera (62).

Elena Vorobeva nastavila je nizati odlične rezultate u klasi ILCA 6. U prvom plovu dana, sedmom ukupno, doplovila je do ciljne ravnine kao četvrta. U tom je trenutku držala 5. mjesto u konkurenciji 43 jedriličarke. Osmi je plov okončala na 13. poziciji te pokvarila plasman, no uspjela se održati unutar deset najboljih koje će izboriti borbu za odličja.

Dan prije završetka osnovnog dijela regate, 36-godišnja Moskovljanka s hrvatskom putovnicom nalazi se na osmome mjestu sa 71 negativnim bodom. Vodeća je Nizozemka Marit Bouwmeester (19), a slijede ju Dankinja Anne-Marie Rindom (47) i Švicarka Maud Jayet (59).

Debi na Olimpijskim igrama slabašno je otvorio šesti hrvatski jedriličar u Marseilleu Martin Dolenc. 24-godišnji kitesurfer dugo je čekao povoljne uvjete za početak prvog od četiri plova koji su bili zakazani za danas, a u njemu je zauzeo 14. mjesto. U preostalim plovovima redom je bilježio 14., 19. i 13. ulazak u cilj.

S obzirom da se najlošiji rezultat briše, mladi Splićanin se poslije prvog dana nalazi na 16. poziciji u konkurenciji 20 jedriličara s 41 negativnim bodom.

Formula Kite, kitesurfanje ili daskanje zmajem je vodeni sport koji koristi zmaj umjesto jedra i može postići brzinu veću od 75 km/h. Nakon 16 plovova daskanja zmajem, prva dva jedriličara će direktno u finale, dok će ostalih osam kroz skupine voziti šest utrka polufinala za još dva mjesta u finalu u kojem će novih šest plovova odlučiti medaljaše.  

Komentari

Povezano