Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska na krilima fantastičnog Ivića uvjerljivo slavila u posljednjoj pripremnoj utakmici

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je od 17 sati odigrala svoju zadnju utakmicu prije odlaska na EP u Njemačku. Naši rukometaši su lako savladali Sloveniju rezultatom 32:26 (16:10).

Izabranici Gorana Perkovca su puno bolje otvorili susret te su nakon 15 minuta igre imali ugodnih pet golova prednosti kod rezultata 8:3. U tom periodu je na golu briljirao Filip Ivić s nekoliko sjajnih intervencija, a hrvatski rukometaši su iskoristili taj period zabivši nekoliko lakih golova iz kontre i polukontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. minuti je Hrvatska došla do najveće prednosti na utakmici. Najprije je raspoloženi Ivić obranio sedmerac, a zatim na drugoj strani se s devet metara podigao Domagoj Duvnjak i zakucao loptu u suprotni kut pod prečku za velikih sedam golova prednosti kod rezultata 12:5.

Hrvatska je na predah otišla s vodstvom 16:10, a gledatelji su mogli uživati u lepršavom rukometu s čvrstom obranom u prvih 30 minuta igre.

Bolje su u drugo poluvrijeme ušli Slovenci, pa su tako nakon osam minuta igre u drugom nastavku smanjili zaostatak na opipljivijih tri gola razlike. Sljedeći period se igrao praktički gol za gol sve do 50. minute kada smo na krilima sjajne obrane otišli na šest golova prednosti golom Verona Načinovića pri rezultatu 27:21.

Vratar Ivić je izluđivao slovenske rukometaše kod izvođenja sedmeraca s obzirom na to da ih je četiri puta uspio zaustaviti pri lakom postizanju gola s crte sedam metara. Ivić ponudio svojim obranama, suigrači mu objeručke uzeli te su uspješno do kraja susreta održavali prednost i u konačnici slavili protiv Slovenije s uvjerljivih 32:26.

Hrvatska je tako uspješno završila pripremni dio uoči Europskog prvenstva. Hrvatskoj će prvi protivnik biti Španjolska 12. siječnja, a utakmica je na rasporedu od 20:30 sati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano