Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska na otvaranju Svjetskog prvenstva poražena od Tajlanda

Nakon nešto manje od 24 godine, hrvatska futsal reprezentacija nastupila je na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, a protvinik je bio Tajland. Hrvatska nije opravdala status favorita protiv Tajlanđana te je upisala poraz rezultatom 1:2. Tako će Hrvatska još morati čekati na prvu pobjedu još od 26. studenog 2000. kada su slavili protiv Nizozemske.

Hrvatska je u dvoboj krenula bolje te je preko Luke Perića i Franca Jelovčića zaprijetila, no prvi su do gola stigli Tajlanđani. Za njih je nakon povratne lopte zabio Muhammad Osamanmusa, igrač Jimbee Cartagene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gola se Hrvatska stabilizirala te je prvo zaprijetila preko Duje Kusture čiji udarac brani Arut Senbat. U nastavku akcije iz kornera je zaprijetio Kristijan Čekol; njegov udarac je zatresao vratnicu, a isto je napravio i Antonio Sekulić nekoliko trenutaka kasnije.

Nastavak dominacije Hrvatske nije došao na naplatu niti u sedmoj minuti kada je Jelovčić sjajno uposlio Tihomira Novaka, no i njegov udarac je ukrotio Senbat. I u desetoj minuti je Hrvatska bila blizu izjednačenja. Marko Kuraja se našao u dobroj poziciji, no spetljao se te je propala još jedna hrvatska prilika.

Mijenjali su se Hrvati u šansama pa je tako šest minuta prije isteka poluvremena priliku imao i Niko Vukmir, no ni njegov udarac nije pronašao put ka mreži. Nekoliko sekundi kasnije i Perić je zapucao pored gola.

Ni četiri minute prije poluvremena nije Hrvatska stigla do izjednačenja. Ovaj put se u prilici našao Jelovčić nakon pogrešnog dodavanja Senbata. Međutim, tajlandski golman je svoju grešku i ispravio te je još jedna hrvatska prilika ostala neiskorištena. To je bila i posljednja prilika u prvom dijelu te se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Tajlanda.

Drugo poluvrijeme donijelo je lošiju igru Hrvatske te je u prvih nekoliko minuta bliže golu bila reprezentacija Tajlanda, a najzaslužniji za zadržavanje istog rezultata bio je Zoran Primić koji je upisao nekoliko obrana.

Tek je sedma minuta drugog poluvremena donijela prvu priliku za Hrvatsku. Josip Jurlina je uposlio Jelovčića, no njegov udarac ne pronalazi svoju željenu metu.

Međutim, loša igra Hrvatske u drugom poluvremenu se nastavila te je u 10. minuti to stiglo i na naplatu. Manjak komunikacije u obrani značilo je i da se Ronnachai Jungwonsuk našao u prilici koju ne propušta za povećanje vodstva na 2:0.

Gol je malo trgnuo Hrvatsku reprezentaciju koja je deset minuta prije kraja stigla do smanjenja. Zabio je ponajbolji hrvatski igrač, Sekulić. Zadržao je loptu leđima okrenut prema golu, okrenuo se te lijepo pogodio u sami kut. Isti igrač mogao je zabiti i za izjednačenje, no pet minuta prije kraja mu je udarac sjajno obranio Senbat.

Dvije i pol minute prije kraja Hrvatska je krenula u igru s golman-igračem. Nije bilo razrađenih akcija, tek je bilo prostora za Jurlinine pokušaje s distance koje je Senbat branio bez većih problema. Tako je Hrvatska upisala poraz rezultatom 1:2, u utakmici gdje je imala čak 17 udaraca više od Tajlanda.

Nije Hrvatska uspjela doći do boda te će u idućoj utakmici protiv Brazila imati težak posao ne bi li se zadržali u igri za prolaz skupine. Utakmica je na rasporedu 17. rujna u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano