Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska nadigrala Estoniju; protiv susjeda za ostanak u A diviziji

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija uzrasta do 20 godina je u susretu razigravanja od 13. do 16. mjesta na EuroBasketu u grčkom Heraklionu uvjerljivo svladala Estoniju s 98:70 te ih sada jedna pobjeda dijeli od ostanka u elitnoj diviziji europske košarke.

Naši reprezentativci nisu časili časa već su poslije samo pet minuta igre stekli prednost od 10 poena razlike (15:5). Do kraja prve četvrtine su, na krilima sjajnog Duje Brale koji je ubacio 12 poena, vodili s 28:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već do poluvremena je ta prednost skočila do uvjerljivih +25 nakon što je semafor pokazivao 52:27, dok su u trećoj četvrtini hrvatski košarkaši dobacili i do 32 poena razlike. Estonci su se razigrali s distance u četvrtoj četvrtini u kojoj su postigli čak sedam trica pa su uspjeli smanjiti zaostatak na konačnih -28.

Hrvatsku je do pobjede predvodio spomenuti Brala s 25 poena, a dvoznamenkasti su još bili i Stellan Rajaofera sa 16, Ivan Bogdanović s 11 i Tomislav Ivišić s 10 poena.

U susretu za 13. mjesto, posljednje koje ostavlja u elitnoj diviziji, Hrvatska će sutra igrati protiv Crne Gore koja je danas sa 64:61 svladala Poljsku. Podsjećamo, izabranici Jeronima Šarina su također svladali Poljsku u drugoj utakmici grupne faze, a rezultat je bio 64:53.

“Konačno smo odigrali dobru utakmicu. Protiv Estonije su svi igrači maksimalno podijelili minutažu, razigrali smo se, vidio se onaj osmijeh na licu koji je do sada nedostajao. Međutim, tek je pola posla obavljeno. U nedjelju nas čeka košarkaši rat s Crnom Gorom. Bit će to jedna teška utakmica u kojoj očekujem 12 ratnika na terenu i da izvučemo pobjedu na bilo koji način, ostanemo u A diviziji te ostvarimo taj minimalni cilj”, rekao je nakon uvjerljive pobjede trener mlade repezentacije Jeronimo Šarin.

hks-cbf.hr
Komentari

Povezano