Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska nakon peteraca svladala Italiju za titulu svjetskih prvaka

Nakon što je Španjolska osigurala broncu, na raspored je došao najveći susret Svjetskog prvenstva u vaterpolu: finale između Hrvatske i Italije. Hrvatska je nakon peteraca došla do treće titule svjetskog prvaka.

Sami početak utakmice Hrvatska je dobro iskoristila, a apsolutni je heroj bio Konstantin Harkov. Zabio je prva tri pogotka i bio uvjerljivo najbolje ime susreta uz klasično raspoloženog vratara Marka Bijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su držali korak za susretom cijelo vrijeme, a posebno su se s dva pogotka istaknuli Francesco Di Fulvio i Christian Presciutti. Na predah se otišlo s izjednačenim rezultatom 5:5, a strijelci su još bili Jere Marinić-Kragić (dva pogotka) s jedne strane, odnosno Andrea Fondelli s druge strane (jedan pogodak).

Kosta Harkov je u istom ritmu nastavio u trećoj četvrtini kada je iz prvog napada zabio prvi pogodak, no Fondelli je brzo uzvratio iz peterca. Isti igač ponovno je doveo Italiju u vodstvo golom za 7:6 iz još jednog peterca.

No, u posljednju dionicu smo ušli s prednosti 8:7 golovima Vrlića i Burića. Tamo se igralo gol za gol pa se u posljednjih pet minuta ušlo s rezultatom 9:9. Vodstvo je Hrvatskoj vratio Marinić-Kragić golom tri minute prije kraja. Odmah u idućem napadu je s krila izjednačio Condemi.

Minutu i 40 sekundi do kraja Talijani su poveli golom Fondellija iz novog peterca. Pet sekundi prije kraja za izjednačenje u napadu u kojem se priključio i Bijač zabio je Burić. Tako je odluka o svjetskom prvaku došla nakon peteraca.

Tamo je u drugoj seriji za Hrvatsku promašio Fatović. No, vratio nas je u igru Echenique promašajem u trećoj seriji. U četvrtoj seriji je obranio Mate Anić, a za titulu svjetskog prvaka pogodio je Žuvela.

Komentari

Povezano