Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska neće ući u četvrtfinale Lige nacija jedino po ovoj računici

Iako remi protiv Poljske u kojem je Hrvatska primila čak tri gola nije ohrabrujuć, taj rezultat te remi Portugala i Škotske su ipak omogućili poprilično komotnu situaciju Hrvatskoj za nastavak Lige nacija.

Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu skupine s osvojenih sedam bodova, dok je Poljska trećeplasirana s četiri. Međutim, Hrvatska ima bolji međusobni omjer od Poljaka zbog čega u posljednje dvije utakmice Poljska mora skupiti čak četiri bod više od Hrvatske kako bi prošla dalje kao druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj je dakle dovoljan samo jedan remi iz utakmica protiv Škotske u Glasgowu i protiv Portugala u Splitu kako bi osigurala završnicu ovog natjecanja. U slučaju poraza Poljaka protiv Portugala u idućem kolu, Hrvatskoj će bodovno stanje za prolazak dalje do kraja grupne faze biti nebitno.

Hrvatskoj dakako igra i prvo mjesto u skupini jer je Portugal na tri boda više. U slučaju da se dogode očekivane pobjede Portugala protiv Poljske i Hrvatske protiv Škotske, dvoboj na Poljudu bi označio i borbu za prvo mjesto gdje bi Hrvatskoj bila potrebna pobjeda od dva razlike da ga osigura ili u slučaju pobjede od jedan razlike bolja gol razlika unutar skupine.

Podsjećamo, Liga nacija je bitna jer je izgledno kako će od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine 8 njih biti reprezentacije koje su u četiri skupine elitne A kategorije Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije.

Hrvatskoj bi tako ovo drugo mjesto osiguralo povlašten status prilikom ždrijeba za SP.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano