Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska nogometna reprezentacija predstavila nove dresove

Na posebno organiziranom događaju u Zagrebu, HNS i tehnički sponzor Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije koje će Vatreni nositi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, kao i u daljnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Najveću promjenu doživio je tzv. “domaći” dres koji ima reduciran broj prepoznatljivih crveno-bijelih kvadrata, točnije oni su sada veći. Umjesto okruglih, dresovi imaju V-ovratnik, a na unutarnjoj strani nalazi se natpis Obitelj/Family što je lajtmotiv kojeg HNS zastupa na razini cijele organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče gostujućeg dresa, on je doživio manje promjene, a sastojat će se od ukošenih tamnoplavih i plavih kvadrata u tonovima boja na grbu i zastavi Republike Hrvatske. Ovaj dres inspiriran je plavim dresom kojeg je hrvatska reprezentacija nosila na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Dresovi su izrađeni u Nikejeovoj naprednoj Dri-Fit ADV tehnologiji od prozračnog materijala izrađenog od recikliranih plastičnih boca. Materijal je to koji sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

“Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta odjenuti hrvatski dres, ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se iznimno sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Također, dopada mi se atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim nogometašima, pa tako i meni”

Izjava kapetana reprezentacije Luke Modrića za HNS

“Naravno da smo odlučni u viziji da prvi hrvatski dres mora biti u bojama naše šahovnice, a sviđa mi se što je Nike kreirao jedan novi, hrabar i maštovit dizajn tog prepoznatljivog uzorka, s nikad većim crveno-bijelim kvadratima. Dres uistinu izgleda moćno i snažno, baš kao i naša reprezentacija na terenu. Istovremeno, siguran sam da će i drugi dres biti vrlo popularan među navijačima jer podsjeća na legendarnu 1998. godinu. Dresovi Vatrenih uvijek u sebi nose snagu hrvatskog identiteta i tradicionalnu šahovnicu koja u svakom igraču i navijaču iznova budi izražen nacionalni ponos”

Izjava predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića za HNS

Novi se dresovi već mogu naručiti na službenoj web trgovini HNS-a, a vas pitamo što mislite o novim dresovima reprezentacije?

Komentari

Povezano