Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena na startu Europskog prvenstva

Nakon što su hrvatske odbojkašice s pet poraza iz pet nastupa zauzele pretposljednje mjesto u konkurenciji od 24 reprezentacije na ovoljetnom Europskom prvenstvu, red je došao na mušku seniorsku reprezentaciju.

Oni će nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se, od 28. kolovoza do 16. rujna, održati u Bugarskoj, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Hrvatska se nalazi u skupini B s Bugarskom, Finskom, Slovenijom i Španjolskom, a domaćin je bugarski grad Varna. Prvi susret je bio na rasporedu danas od 19:30 protiv reprezentacije Finske, a naša reprezentacija je poražena s 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je Hrvatska relativno lako izgubila rezultatom 25:19. Reprezentacija Finske je kroz čitav set imala i održavala prednost te ga je na kraju bez većih problema i osvojila. Hrvatska je u prvom setu osvojila samo dva poena na vlastitom servisu (10%), dok je Finska osvojila njih 7 (29%).

Finska je drugi set osvojila identičnim rezultatom kao i prvi set. Finci su mini serijama sredinom seta lagano održavali vodstvo između tri i pet poena razlike te su došli do prednosti od 2-0 u setovima.

U trećem setu je Hrvatska pružila nešto bolji otpor, međutim Finci su i njega osvojili rezultatom 25:22 te su slavili rezultatom od 3-0 u setovima.

U redovima Hrvatske su se istaknuli Marko Sedlaček s 11, Kruno Nikačević s 10 (4 iz bloka) te Petar Đirlić s 9. S druge strane su Finsku do pobjede predvodili Joonas Jokela s 12 poena, Luka Martilla s 11 te Niko Suihkonen i Alexej Zhbankov s 9 poena.

Standings provided by Sofascore

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra sutra protiv Ukrajine od 16:30h. Za hrvatsku reprezentaciju na ovom Europskom prvenstvu igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič, dok je izbornik reprezentacije Cedric Enard.

Komentari

Povezano