Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska osigurala drugi krug

S ceremonijom uoči prvog nastupa hrvatske muške kadetske reprezentacije protiv Alžira, u Varaždinu je svečano otvoreno 10. Svjetsko kadetsko prvenstvo. Hrvatska je prva u povijesti koja organizira prvenstvo gdje nastupaju 32 reprezentacije.

IHF želi proširiti rukometnu bazu te sa širenjem natjecanja omogućili nekim reprezentacijama nastup na velikom natjecanju. S druge strane otvara se pitanje gubi li natjecanje na kvaliteti. Primjerice Novi Zeland je u prve dvije utakmice ostvario gol razliku -92 i postavlja se pitanje koga će takve utakmice privući u dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo se održava u četiri grada. Riječ je o već spomenutom Varaždinu, Rijeci, Koprivnici i Opatiji. a završnica turnira će se odigrati u Areni Varaždin. Hrvatska s velikim očekivanjima ulazi u ovo natjecanje jer su i prijašnje generacije na domaćem terenu uzimale medalje.

Izabranici Krešimira Ivankovića su u prve dvije utakmice imali lagan zadatak. Na otvaranju prvenstva pobijedili su Alžir rezultatom 42:19, a jučer su pobijedili reprezentaciju Ruande također vrlo uvjerljivo 54:18. Danas im slijedi ključan dvoboj za nastavak natjecanja protiv reprezentacije Portugala. Bodovi iz prvog kruga se prenose u drugi te bi ovaj dvoboj protiv reprezentacije koja također ima dvije pobjede uvelike mogao utjecati na nastavak natjecanja.

Komentari

Povezano