Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska osigurala nastup u kvalifikacijama za Eurobasket

Vijest je ovo koju smo mogli prije nekoliko godina samo u najgorim scenarijima zamisliti da ćemo ikada napisati, ali košarkaši Hrvatske slavili su i u trećoj utakmici Pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. te tako osigurali nastup u kvalifikacijama za isto natjecanje. Ne ponovilo se degradiranje naše izabrane vrste na ovu razinu.


Danas su u glavnom gradu Irske Dublinu naši košarkaši svladali Irsku sa 95:61. Irci su ostavili puno bolji dojam nego prošlog tjedna u Opatiji, a vjerojatno i dodatno motivirani pobjedom 96:76 u srijedu u Luksemburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je vodila kroz čitav susret, ali domaćini nam kroz cijelo prvo poluvrijeme nisu dalibda se rezultatski odvojimo, pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 42:34. Tricom Darija Drežnjaka u 26. minuti krenula je serija naših 16:3 do kraja treće četvrtine, koja je zaključena našim vodstvom 63:42. Do kraja susreta košarkaši Hrvatske lagano su povećavali vodstvo i stigli do konačnih 95:61.

Dario Drežnjak sa 17 i Toni Perković s 15 poena bili su naši najbolji strijelci u ovoj utakmici, dok se kod Irske s 12 poena istaknuo Lorcan Murphy.

Posljednji pretkvalifikacijski susret Hrvatska igra u srijedu u 20.15 sati na gostovanju kod Luksemburga.

Komentari

Povezano