Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Dubrovniku

Nakon prvog kola ITF turnira u Dubrovniku, Hrvatska je sa sedam predstavnika ostala na dvojici u pojedinačnoj konkurenciji. Mili Poljičak i Josip Šimundža jedini su pronašli način za prolazak do drugog kola, no do četvrtfinala nisu došli te je tako Hrvatska ostala bez tenisača u singlu.

Poljičak je za protivnika imao Mirzu Bašića, bivšeg TOP 100 igrača. Bosanskohercegovački tenisač je u prvom kolu teže od očekivanog svladao Marina Jakića, a Poljička je svladao s jednakim brojem izgubljenih gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Bašić prvo propustio odservirati za set da bi zatim u tiebreaku Poljičak bio taj koji je propustio zaključiti set. Splićanin je imao 6-3 u “trinaestoj igri” te još dodatne tri set lopte. Niti jednu nije iskoristio, dok Bašić svoju treću jest te je s 13-11 osvojio tiebreak. U drugom setu Bašić radi break kod 5:5 te u idućem gemu zaključuje meč bez izgubljnog poena čime dolazi do pobjede od 7:6 7:5.

Šimundža je za protvnika također imao igrača koji je u prvom kolu izbacio Hrvata. Carlo Alberto Caniato preokretom je pobijedio Duju Markovinu, a do pobjede je došao i protiv drugog splitskog tenisača. Šimundži je break napravio u prvom gemu te je do kraja seta uz spašene tri break lopte zadržao prednost i sa 6:4 poveo s 1-0 u setovima. Šimundža je u drugom setu imao prednost breaka kod 3:1, ali je već u idućem gemu to prokockao. Igralo se bez breaka do 5:5 kada Caniato oduzima Splićaninu servis čime je izborio servis za meč. Na servisu za meč spašava dvije vezane break prilike te koristi svoju drugu meč loptu za pobjedu od 2-0 u setovima (6:4 7:5) i plasman u četvrtfinale Dubrovnika.

Šimundža i Poljičak su ovim porazima završili nastup u Dubrovniku. Šimundža je već u utorak u paru s Bašićem ispao u prvom kolu parova dok je Poljičak zbog ozljede Luke Mikruta predao svoj četvrtfinalni meč parova.

Komentari

Povezano