Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska osvojila dvije medalje na Europskom U23 prvenstvu u veslanju

Odlične vijesti za hrvatsko veslanje stižu iz turskog Edirnea s Europskog prvenstva uzrasta do 23 godine. Ondje su dvije hrvatske posade osvojile srebrno odličje, a riječ je o četvercu bez kormilara i dvojcu na pariće.

Obje posade su do finala stigli na identičan način. U polufinalnim utrkama su bili drugi iza poljskih posada, a s obzirom da su samo pobjednici skupina imali osiguran izravan ulazak u finale, uslijedile su utrke repesaža. U repesažu su slavili i hrvatski četverac i dvojac te su na taj način ušli u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverac u sastavu Roko Bošković, Dominiko Ivo Arnerich, Fran Šuk i Marine Anthony Arnerich u današnjem finalu nije imao šanse za zlato s obzirom da je švicarska posada vodila od početka do kraja te je osvojila zlatnu medalju s vremenom 6:06.26. S druge strane, naši veslači su jednakom lakoćom zauzeli drugo mjesto ostavivši trećeplasirane Turke preko dvije sekunde iza sebe.

Nakon osvojenog četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine, Ivan Talaja i Davor Poljančić su se na Europskom prvenstvu okitili srebrom u dvojcu na pariće. Ni oni nisu bili u realnoj borbi za zlato s obzirom da su Poljaci bili nedohvatljivi, međutim vodili su veliku bitku s češkom posadom za srebro.

Na polovici utrke su hrvatski veslači imali prednost od nešto malo više od jedne sekunde, dok su 500 metara prije kraja Česi bili ispred za jednu sekundu i 26 stotinki. Ipak, u uzbudljivoj završnici su Talaja i Poljančić prestigli češku posadu te su osvojili drugo mjesto s 37 stotinki bržim vremenom.

Komentari

Povezano