Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska osvojila tri medalje na Grand Slamu u judu

Hrvatske judašice su ove subote osvojile čak tri medalje na Grand Slamu u Abu Dhabiju. Hrvatski stijeg će se vijoriti zbog jedne srebrne te dvije brončane medalje.

Srebrom se u kategoriji do 63 kilograma okitila Iva Oberan koja je tako stigla do najvećeg uspjeha u karijeri. 24-godišnjakinja je u prvom kolu svladala Britanku Josie Steele poslije preko šest minuta borbe, dok je onda u iduće dvije borbe na strunjači provela ukupno svega 34 sekunde. Toliko joj je trebalo da porazi Belgijku Alessiju Corrao i Talijanku Avanzato Carlottu za ulazak u prvo Grand Slam finale karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu nije uspjela doći do zlata jer je bolja bila 26-godišnja Francuskinja Manon Deketer.

U kategoriji do 70 kilograma su broncu osvojile Anđela Violić i Lara Cvjetko. Obje hrvatske predstavnice su poražene u svojim prvim nastupima i to od iste judašice – Margit De Voogd koja se na kraju okitila zlatom.

Uslijedile su borbe za broncu u kojima je Violić došla do prve medalje s velikih seniorskih natjecanja svladavši Brazilku Ellen Froner zahvaljujući waza-ariju, dok je Cvjetko nakon dodatnog vremena pobijedila Nijemicu Samiru Bock.

Nakon dva dana natjecanja, više medalja od Hrvatske imaju samo Francuska (5) i Nizozemska (4).

Komentari

Povezano