Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska pobijedila Srbiju u Beogradu i osvojila Svjetsko prvenstvo

U posljednjem kolu Svjetskog prvenstva druge A divizije u hokeju na ledu u Beogradu su igrale reprezentacije Srbije i Hrvatske. Imperativ pobjede imale su obje ekipe s obzirom na to da je pobjedniku ove utakmice nagrada bila promocija u prvu B diviziju. Hrvatska je pobjedu odnijela s 3:0 te se vratila u prvu B diviziju nakon šest godina.

Hrvatsku su do pobjede vodili sadašnji igrač Medvešćaka, bivši igrač Medvešćaka te 18-godišnjak koji svoju karijeru gradi u Švedskoj. Gol za 1:0 postigao Filip Kašparek. Na 2:0 povisio je iskusni Mark Katić, a gol za 3:0 zabio je Bruno Idžan koji je zabijao golove i na nedavnom Svjetskom prvenstvu za U18 reprezentacije gdje je Hrvatska reprezentacija izborila ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pobjede protiv Srbije, Hrvatska je pobjede upisala i protiv Islanda, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata te protiv Izraela. Tako su Hrvati osigurali povratak u prvu B diviziju gdje nisu bili još od 2018. godine kada su s tri boda završili posljednji. Hrvatska će se dogodine u slično vrijeme okušati u novoj diviziji gdje će pokušati ostati u trećem rangu svjetskog hokeja na ledu.

Komentari

Povezano