Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska pobjedom protiv Rumunjske izborila drugi krug Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija se u trećem kolu skupine B rukometnog EP-a sastala sa Rumunjskom, te je zabilježila pobjedu rezultatom 31:25 (16:12). Tom su pobjedom potvrdili plasman u drugi krug natjecanja.

Uoči ove utakmice saznali smo kako na ovom EP-u više neće biti Ivana Martinovića koji mora na operaciju ramena, a u ovoj utakmici zbog blage temperature nije bilo ni Verona Načinovića, dok su se našem sastavu pridružili vratar našičkog Nexea, Dominik Kuzmanović, 23-godišnji desni
vanjski Mateo Maraš, a u sastavu se prvi put našao i 29-godišnji pivot Tomislav Kušan koji igra za francuski Limoges.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u početnim minutama vidjelo se da je ovo večer Luke Lovre Klarice koji je postigao dva od prva četiri naša pogotka, te je Hrvatska nakon šest minuta igre imala prednost 4:2. Pri rezultatu 6:5 za našu reprezentaciju Dan Racotea napravio je grub start na Zvonimiru Srni, ali suci su odlučili da će to biti sankcionirano sa dvije minute kazne.

Iako je Rumunjska dva puta dolazila do izjednačenja, Hrvatska je oba puta odgovorila sa dva brza vezana gola, vraćajući svoju prednost na +2. U 19 minuti Hrvatska četvrtim pogotkom Luke Lovre Klarice prvi puta odlazi na +3, 10:7. Nažalost, nizom pehova Hrvatska daje Rumunjskoj priliku za priključak koju ona i koristi, te dolazi na 12:12. Loša vijest je i da je Zvonimir Srna zaradio svoje drugo isključenje, te je to značilo opasnost od crvenog kartona u nastavku.

Ipak, Hrvatska je blitzkriegom stekla prednost na poluvremenu! Prvo je Klarica zabio za povratak naših u prednost, a onda smo pogotcima Tina Lučina, Marina Jelinića i Igora Karačića stvorili kapital od +4 pri odlasku na predah.

U prvom napadu drugog poluvremena Dominik Kuzmanović ubilježio je svoju prvu obranu, te je izborio i isključenje jer je dobio loptom u lice. Odmah potom, Hrvatska golovima Srne i Jelinića diže svoju rekordnu prednost na +6.

U 38 minuti pogotkom Maria Šoštarića naši rukometaši odlaze na 21:14, te Rumunjska klupa zove timeout koji je donio malo bolje razdoblje za njih, te su sa dva vezana gola spustili na -5, a imali su i napad za -4, no naši su se dobro obranili i brzo ponovo otišli na sedam razlike.

Unatoč tome, Rumunji se ne predaju i serijom 3:0 dolaze na 24:20, te imaju i napad za -3, no Tomislav Kušan krade tu loptu, a Filip Glavaš u nastavku kontre zabija gol.

Još jednim blitzkriegom Hrvatska dvanaest minuta do kraja ponovo bježi na sedam razlike i praktički osigurava svoju pobjedu. Iako smo bili pred vratima pobjede loša vijest je treće isključenje Srne kojim je zaradio crveni karton, a na teren umjesto njega stupio je Domagoj Duvnjak koji je ovim nastupom postao rekorder po broju nastupa za Hrvatsku odigravši 247 utakmica u najdražem dresu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Andrei Negru sa 9 golova, dok je naš najbolji reprezentativac bio Klarica sa 7 pogodaka. Nakon tri utakmice u Manheimu, Hrvatska sada seli u Koln gdje će odigrati
četiri utakmice druge faze natjecanja.

Komentari

Povezano