Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska pobjedom otvorila Svjetsko prvenstvo

Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija je večeras započela svoj put na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj i Grčkoj do 2. srpnja ove godine.

Hrvatska je u grupi zajedno s Francuskom, Poljskom i SAD-om, a ona se igra u Magdeburgu, točnije u GETEC Areni. Hrvatska je na prvi dan prvenstva imala doista teškog protivnika, a riječ je o Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to najzanimljivija utakmica prvog dana jer u ostalim utakmicama nije bilo nikakve neizvjesnosti. Hrvatska je bolje otvorila susret te je nakon prvih 5 minuta imala prednost 3:1, no Francuzi do 20. minute vraćaju rezultat u neizvjesnost pa semafor pokazuje 8:8.

Do poluvremena je Hrvatska nešto bolja te je otišla na odmor s prednošću od 2 pogotka razlike – 13:11. Prvih 15 minuta u drugom poluvremenu je u znaku Hrvatske te je u 45. minuti izbornik Francuske odlučio pozvati time out nakon što je golovima Božičevića i Hrška reprezentacija izbornika Nikolića napravila mini seriju od 5:0.

Francuzi nakon toga uvode sedmog igrača te ih to vraća u igru pa u 56. minuti stižu do izjednačenja. U konačnici, golom Tina Šestaka u 57. minuti, Hrvatska dolazi do pobjede od 27:26 i osvaja prva dva boda na Svjetskome prvenstvu. U redovima Hrvatske sjajan je bio Ivan Barbić s 8 pogodaka uz stopostotnu realizaciju.

Komentari

Povezano