Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska pobjedom zaključila Pretkvalifikacije za Eurobasket

Lakše nego što to konačni rezultat sugerira, košarkaši Hrvatske upisali su pobjedu kod Luksemburga 91:79 u posljednjem susretu Pretkvalifikacija za Eurobasket 2025.

Prve tri minute nismo vidjeli niti poena na obje strane terena, a tada naši uspješno završavaju tri napada za redom za 8:0, dok smo do prvog dvoznamenkastog vodstva stigli nakon šest minuta igre polaganjem Roka Prkačina za 17:6. Luksemburg tricom Bena Kovača sredinom druge četvrtine smanjuje zaostatak na jednu znamenku (35:26), ali to kao da je razljutilo izabranike Josipa Sesara, koji do poluvremena podiži svoje vodstvo na 50:37.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu naši su se trudili domaćinima ne dopustiti novo približavanje, te su lagano dizali svoju prednost sve do najvećih +22 poenima Krešimira Ljubičića u 32. minuti (79:57). Stali su tada reprezentazivci Hrvatske na kočnicu, što su domaćini iskoristili i do kraja se susreta približili do konačnih 91:79.

Najbolji strijelac Hrvatske je s 23 poena bio Toni PerkovićMateo Drežnjak ubacio je 16, dok se kod Luksemburga ponovno istaknuo Alex Laurent, upisavši 13 poena i šest skokova.

Komentari

Povezano