Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska porazom od Grčke ostala bez plasmana na Olimpijske igre

Porazom od Grčke u finalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre rezultatom 69:80 (22:22, 17:23, 14:21, 16:14), Hrvatska je ostala bez plasmana u Pariz. Hrvatska se odlično držala tijekom prvog poluvremena, no tijekom drugog poluvremena su domaćini pokazali svoju kvalitetu te su se zasluženo plasirali na Olimpijske igre.

Hrvatska je vrlo solidno otvorila utakmicu. Obrambeno je jako dobra stajala te nije dopuštala Grčkoj da se razigra. Grci su u nekoliko navrata promašivali zicere te su djelovali jako nervozno. Utakmica je bila vrlo rastrgana, a Hrvatskoj je to više odgovaralo. Nakon prvih 10 minuta, rezultat je bio izjednačen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sredini druge četvrtine, Grci su pogodili dvije uzastopne trice te su odvojili na šest poena razlike. Hrvatska je imala problema s obrambenim skokom te tricom Grka koji su je pogađali u vrlo visokom postotku. Tricom Matea Drežnjaka minutu prije kraja poluvremena, Hrvatska se vratila u utakmicu. Grci su opet pogodili teške šuteve te su na poluvrijeme otišli sa šest poena prednosti.

Treća četvrtina započela je u ritmu koš za koš. Hrvatska je imala mnogo tehničkih pogrešaka u napadu, dok je vrlo čvrstom obranom onemogućavala Grcima da se odvoje na nedostižnu prednost. Legendarni Nick Calathes zadavao je mnogo problema Hrvatskoj, koja večeras nije imala pojedinca koji bi je nosio. Krajem četvrtine domaćini su se odvojili na 12 poena prednosti, što je bio trenutak koji je prelomio susret. Treća četvrtina završena je s 13 koševa prednosti za domaćine.

U četvrtoj četvrtini Grci su rutinirano priveli utakmicu kraju te su se zasluženo plasirali na Olimpijske igre u Parizu.

Najistaknutiji pojedinci kod Hrvatske bili su Ivica Zubac s 19 poena te Mateo Drežnjak s 15, dok je kod Grčke najbolji bio Giannis Antetokounmpo s 23 poena.

Komentari

Povezano