Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska porazom od Mađarske na korak od ispadanja s Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je od Mađarske rezultatom 29:26 (14:13), te tako praktički ostala bez šansi za polufinale.

Uoči ove utakmice u našem sastavu i dalje nije bilo kapetana Domagoja Duvnjaka koji se nije uspio oporaviti od temperature koju je zaradio prije utakmice sa Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši rukometaši krenuli su vrlo nervozno u utakmicu, izgubivši nekoliko važnih lopti, te je to odvelo Mađare na prednost 7:4 u 10 minuti. 

Iako je Perkovac minutom odmora pokušao probuditi naše igrače, u nastavku smo i dalje bili neprecizni, te nam je mađarski vratar Laszlo Bartucz obranio nekoliko zicera, dok su naši u obrani bili previše mlaki.

U 15 minuti Mate Lekai sa linije sedam metara daje gol za 9:5, no Hrvatska radi seriju 3.0 i golovima Tina Lučina, Lovre Mihića i Luke Lovre Klarice dolazi na -1. Iako je Matej Mandić imao nekoliko dobrih intervencija, naši su se odlučivali na brzopleta rješenja u napadu i nisu uspjevali doći do izjednačenja.

20 sekundi prije kraja poluvremena Adrian Sipos nam svojim promašajem daje šansu za izjednačenje, no naši nisu uspjeli izraditi akciju za šut koji bi im na poluvremenu donio poravnjanje.

Odmah na početku drugog poluvremena pojavio se Dominik Kuzmanović i krenuo tamo gdje je stao protiv Francuske, no naši opet ne uspjevaju iskoristiti dobru igru našeg vratara, a Laszlo Bartucz obranio je pokušaje Maraša, te Srne i Glavaša dok smo imali igrača više.

Ipak, Hrvatska je golom Matea Maraša došla do 15:15 u 39 minuti, a dvije minute kasnije Filip Glavaš nas vodi u vodstvo 17:16, što je naša prva prednost nakon 1:0.

Iako je Mađarska pri rezultatu 18:18 imala napad za vodstvo, Kuzmanović je obranio čisti zicer, a u nastavku Filip Glavaš sa linije sedam metara zadržava naše vodstvo.

Nažalost, Mađari pogotkom Begenduzsa Boke nakon pogreške Tina Lučina dolaze do vodstva 21:20, a nekoliko minuta kasnije Mate Lekai sa sedam metara diže mađarsku prednost na +2.

Pri rezultatu 25:24 za Mađarsku, Mađari promašuju važan šut, a Klarica iz tranzicije zabija za izjednačenje s kojim se ušlo u zadnjih 5 minuta.

Nažalost, onda se dogodio peh za Hrvatsku jer je prvo Lekai zabio odbijanac nakon što je Mandić obranio sedmerac, a onda su Mađari iskoristili krivi pas Lučina za Klaricu i ukrali loptu kojom su ponovo otišli na +2 i nakon toga je priča bila praktički gotova.

Ovim porazom Hrvatska je ostala bez šansi za polufinale, a upitna je i borba od 5 do 8 mjesta.

Iduću utakmicu naši igraju u ponedjeljak od 15:30 kada je protivnik Island.

Komentari

Povezano