Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska porazom od Španjolske propustila prvu šansu za osigurati plasman na OI

Hrvatska je u sklopu drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru u skupini A protiv Španjolske tražila pobjedu koja bi joj osigurala plasman u četvrtfinale natjecanja, a i samim time vizu za Olimpijske Igre u Parizu. Prvu šansu za osiguravanje plasmana na OI nisu iskoristili, a Španjolska je Hrvatsku razbila rezultatom 10:6.

Prvi gol na utakmici su postigli nakon pet minuta igre i poveli 1:0 pogotkom Felipea Perronea, a minut nakon su preko Alejandra Bustosa došli do 2:0. Hrvatska se mučila i tek prvi gol zabila nakon šest minuta igre preko Franka Lazića za smanjenje rezultata na 2:1 s kojim se otišlo u drugu četvrtinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini je Španjolska zabila odmah u prvom napadu i vratila prednost od dva gola razlike pogotkom Alvara Granadosa. Izabranici Ivice Tucka su i dalje nastavili jako loše igrati s igračem više, a u jednom trenutku nisu uspjeli ni iskoristiti dva igrača više u napadu. Srećom po Barakude, protivnici su nisu uspjeli kazniti u sljedećem napadu, a na drugoj strani je na 3:2 smanjio Marko Žuvela fantastičnim vanjskim šutom.

Na polovici druge četvrtine se Hrvatska i vratila u susret pogotkom Luke Lončara na asistenciju Lazića. Ipak, Španjolska je uzvratila isti način i vratila se na prednost od dva gola razlike golovima Alberta Munarriza i Sergija Cabanasa te se s rezultatom 5:3 otišlo na predah.

U nastavku susreta je Španjolska po prvi put na susretu došla do opipljivije prednosti od tri gola razlike drugim golom na utakmici Granadosa. To je ujedno bio i jedini pogodak u trećoj četvrtini.

U posljednjoj četvrtini je Španjolska napravila ono što je radila čitav susret – prvi gol u četvrtini. Pogotkom Bernata Sanahuje su došli do rezultata 7:3, međutim Loren Fatović je odmah na drugoj strani uzvratio istom mjerom. Barakude su napokon uspjele iskoristiti igrača više te su drugim uzastopnim golom Fatovića došle na rezultatski minus od dva gola razlike.

No, Španjolska je ekspresno vratila prednost od tri gola razlike golom Munarizza, a preko Granadosa su se vratili na prednost od četiri gola razlike i praktički stavili točku na i ovog susreta. Hrvatska se u posljednjoj četvrtini na pogon Fatovića koliko toliko održavala na životu u ovom susretu, a on je svojim trećim uzastopnim golom smanjio rezultat na 9:6. Španjolci su mirno priveli kraju susret te u konačnici zasluženo slavili.

S obzirom na to da će Barakude u posljednjem kolu skupine A za dva dana igrati protiv autsajdera Južne Afrike i vrlo vjerojatno završiti kao drugoplasirana, protivnik u osmini finala Svjetskog prvenstva će joj biti trećeplasirani iz skupine B, odnosno Brazil ili Kina protiv kojih će imati drugu šansu izboriti plasman na OI.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano