Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska preko Norveške do polufinala

Hrvatska je pred mnogobrojnom varaždinskom publikom nadigrala Norvešku u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva i time osigurala plasman u polufinale.

Tijekom cijelog prvog poluvremena Hrvatska je imala minimalno vodstvo. Norveški vratar Oscar Larsen Syvertsen je bio jako raspoložen i držao Norvešku u priključju. U 20.minuti Hrvatska odlazi na +3 kada se budi hrvatski vratar s druge strane Tin Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je igrala popriličnu agresivnu obranu koja je rezultirala s puno isključenja pogotovo prvo poluvrijeme, ali taktika je bila uspješna. Golom Karla Jurića sa zvukom sirene, rezultat je bio 14:9 za Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme Hrvatska je održavala prednost, a između 45. i 50. minute slomila utakmicu gdje su sjajno odigrali Franko Krstić i Martin Tomšić koji je naknadno pozvan zbog ozljede Tončija Ivaniševića. Konačan rezultat utakmice je bio 33:25.

Danas Hrvatskoj slijedi definitivno najteži protivnik do sada, a riječ je o Španjolskoj koja je došla u Hrvatsku kao europski prvak. Hrvatska je tako nakon šest godina ponovno u polufinalu svjetskog kadetskog prvenstva. Posljednju medalju je osvojila prije točno deset godina kada je bila srebrna.

Komentari

Povezano